Bečić: Protesti sve masovniji, manjinska vlada nikad klimavija

"Da smo htjeli da koaliramo sa DPS-om, otišli bismo sami, jer smo mnogo poželjniji, jači i moćniji", kazao je lider Demokrata

70805 pregleda 819 reakcija 253 komentar(a)
Sa protesta u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Sa protesta u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 19.02.2022. 20:01h

U Nikšiću je večeras održan još jedan protest Demokrata pod sloganom "Ustani, odbrani, pobijedi", protiv najave formiranja manjinske vlade i "izdaje izborne volje građana".

Lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je da su protesti nikad masovniji i dostojanstveniji, a "njihova manjinska vlada nikad klimavija".

"Sve ono što se rodi na antidemokratskim principima, obmani i prevari, mora da se sruši kao kula od karata, jer nama toga ko narod može izdati, pobijediti i izdaju sprovesti", rekao je on.

"Možeš ti da imaš sto, hiljadu ili sto hiljada glasova, ali nas su roditelji, preci i slavna istorija učili da ne smiješ prevariti dijete od deset godina, a ne odraslog čovjeka koji nam je povjerio mandat da u njegovo ime se borimo, izborimo i pobijedimo i služimo narodu", dodao je.

Bečić je poručio da bi, da su htjeli da koaliraju sa Demokratskom partijom socijalista, "otišli sami", jer su kako je kazao, mnogo poželjniji i jači.

"Oni kažu da se žrtvuju za nas i Crnu Goru, da hoće da nas pomire sa DPS-om. Da im poručim u moje i vaše ime - da smo htjeli u DPS, otišli bismo direktno, da nas niko ne vodi za ruku. Da smo htjeli da koaliramo sa DPS-om, otišli bismo sami, jer smo mnogo poželjniji, jači i moćniji. Mi nismo u nezboru sa našom braćom, komšijama i sugrađanima, bez obzira na njihovo političko, vjersko ili nacionalno ubjeđenje, zato su i večeras ovdje mnogi koji vas nisu glasali 30. avgusta, jer su vidjeli da smo mnogo dobrog donijeli Crnoj Gori".

Bečić je rekao da se ne smije dozvoliti "opasan presedan" da, kako je kazao, neko ko ima "dva odsto podrške" vlada cijelom Crnom Gorom. "Ne damo da se vrati otimačina, rasprodaja, degradacija, kriminal i korupcija. Ne damo ovu djecu i njihovu budućnost".

Na skup su, pored Bečića, došli i poslanici te stranke Boris Bogdanović, Zdenka Popović, Momo Koprivica i Vladimir Martinović, ministar finansija i socijalnog staranja Millojko Spajić, kao i rukovodstvo nikšićkog odbora Demokrata, predvođeno predsjednikom Skupštine opštine Nikšić Nemanjom Vukovićem i predsjednikom tamošnjeg odbora Markom Mitrovićem.

Koprivica: Neće proći povratak uzurpatora na vlast

Potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica poručio je da neće proći "povratak DPS-a i uzurpatora na vlast".

"Gospodinu Abazoviću, pošto je rekao da nismo brojni, poručićemo da nakon što odgleda posljednju epizodu serije Iznogud, dođe da nas prebroji ako mu basta, a nakon toga da pođe do Kličeva i izvini se Dragu Đuroviću, koji je ispao bolji čovjek od njega", kazao je Koprivica.

Koprivica je rekao da iz Nikšića šalju poruku da neće proći "pravljenje manjinske vlade sa Demokratskom partijom socijalista".

"Neće proći povratak DPS-a i uzurpatora na vlast. Neće vam proći povratak mafijaša na tron i kriminalaca u institucije. Neće proći povratak tajkuna u budžet. Dolje izdajnička, satelitska vlada, dolje projekat DPS-a", dodao je.

Koprivica je poručio građanima da ih neće izdati. "Nećemo vas prodati, niko nas neće slomiti, kupiti i obmanuti", kazao je.

Okupljeni su, nakon održanih govora na Trgu Šaka Petrovića, krenuli u šetnju gradom, istom maršrutom kuda si išle i litije.

Bonus video: