Politička kriza u Budvi: Nema dogovora DF i Demokrata, fijasko sastanka odbornika

Šef odborničkog kluba Demokrata Marko Marković ponovio je da grad ne može biti talac jednog čovjeka i kazao da ta partija insistira da gradonačelnik Marko Carević mora da ode. Predsjednica odborničkog kluba DF Marijana Božović nazvala je izlaganje Markovića jeftinim političkim marketingom nedostojnim doma u kome se nalaze

27687 pregleda 99 reakcija 39 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vuk Lajović
Sa sastanka, Foto: Vuk Lajović

Nema dogovora između Demokratske Crne Gore i Demokrstskog fronta (DF) u Budvi oko razrješenja duboke političke krize, nakon što je današnji sastanak odbornika doživio potpuni fijasko.

Demokrate su ostale čvrsto pri stavu da je uslov da uđu u parlament i izglasaju budžet kako bi grad profunkcionisao ostavka gradonačelnika Marka Carevića, što u DF smatraju nedostojnom političkom ucjenom, te oslikava da Demokrate ne zanimaju građani, već im je bitniji politički od interesa onih koji su glasali.

Na momente žustru raspravu dva sukobljena politička bloka prekidao je odbornik Prave Crne Gore Luka Liješević na čiju inicijativu je održan sastanak.

Kako je polemika između odbornika bivala sve vatrenija, te počele lične prozivke, Liješević je prekinuo sastanak i zahvalio se medijima.

Šef odborničkog kluba Demokrata Marko Marković ponovio je da grad ne može biti talac jednog čovjeka i kazao da ta partija insistira da Carević mora da ode.

On je kazao da će Demokrate podržati drugog kandidata kojeg ponudi DF, ali isto tražio da i DF kaže koga ne žele od njihovih funkcionera da vide na pozicijama.

"Imamo nesistemsko djelovanje, ignorisanje zakona, čovjek je nesposoban da vodi ovaj grad, i glavni je problem. Nije ispunio očekivanja onih koji su ga izabrali. Imao je moralnu obavezu da podnese ostavku kada mu ovaj dom nije usvojio izvještaj o radu. On je glavna prepreka što budžet nije usvojen. Taj čovjek nas gazi godinu i po", kazao je Marković na sastanku što je izazvalo burnu reakciju odbornika DF koji su ga optužili da su upravo Demokrate te zbog kojih je parlament blokiran i nije usvojen budžet.

Božović: Demokrate drže građane za taoce

Predsjednica odborničkog kluba DF Marijana Božović nazvala je izlaganje Markovića jeftinim političkim marketingom nedostojnim doma u kome se nalaze.

"Građani očekuju rješenja, a ne ove političke mahinacije koje izvodite. Oni očekuju rješenje, da se usvoji budžet. Zašto ne govorimo o blokadi parlamenta, što nije budžet usvojen? Mi smo se odazvali sastanku jer nam je cilj da profunkcioniše Skupština, ali evo i sada mogu da budu svi svjedoci, razgovori su uvijek počinjali i završavali političkim uslovljavanjem Demokrata. Nedopustivo je da govorite o radu predsjednika Carevića, a sa druge strane ne izvršavate radne obaveze, ne dolazite u parlament, a uredno primate naknade. Za razliku od vas mi izvršavamo radne obaveze, podnijeli smo inicijativu za hitno sazivanje sjednice kako bi budžet i plan investicija bili usvojeni. O tome ne želite da govorite, jer politiku stavljate ispred interesa građana. Skinite više političke maske, jedino prihvatljivo bi bilo da se izvinite građanima zbog beskrupulozne politike koju vodite. Sramota je što radite, držite građane za taoce. Građani ispred politike, usvojite budžet", poručila je Božović.

U DF su stav Demokrata nazvali ucjenom odbijajući uslov da Carević napusti funkciju.

25. februra je bio posljednji rok da se održi sjednica Skupštine opštine (SO), koja je u blokadi pola godine.

Na potezu je Vlada, uvođenje prinudne uprave je potpuno izvjesno i raspisivanje izbora.

Bonus video: