SNP Herceg Novi: Glavni odbor da ispoštuje volju građana, cenzura u partijskom Medija centru

Dogovor postići u okviru parlamentarne većine sa izbora 2020. godine ili ići na vanredne izbore, poručuju iz hercegnovskog SNP-a

3145 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Hercegnovski odbor Socijalističke narodne partije (SNP) isključuje svaki vid saradnje sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), kako u konstitutivnom, tako i u glasačkom obliku, navodi se u saopštenju koje potpisuje Opštinski odbor SNP Herceg Novi.

Kazali su da su prema Glavnom odboru SNP-a postavili zahtjev da se ispoštuje izborna volja građana sa parlamentarnih izbora od 30. avgusta 2020. godine i da se u okviru postojeće parlamentarne većine traži rješenje krize vlasti, kao i da se odustane od koncepta manjinske vlade, kao "kvazi kategorije koju najviši pravni akt, Ustav države Crne Gore, ne poznaje".

Kazali su da je Medija centar SNP-a 27. februara na zvaničnom sajtu i Fejsbuk stranici te partije objavio "cenzurisane zaključke" sa sjednice od 23. februara što je, kako navode, članstvo Opštinskog odbora osudilo na sjednici u utorak, 1. marta.

Iz hercegnovskog SNP-a navode da su sjednici 23. februara prisustvovali predsjednik te partije Vladimir Joković i poslanica Danijela Đurović, a da je Opštinski odbor jednoglasno usvojio određene zaključke, kojima je izražen jasan i nedvosmislen stav tog odbora povodom aktuelne političke situacije u zemlji.

"Opštinski odbor je na sjednici od 01.03.2022.godine ponovo jednoglasno potvrdio prethodno usvojene zaključke i iste proširilo dodatnim zaključcima u cilju jasnog i prezicnog informisanja javnosti o stavovima Opštinskog odbora SNP Herceg Novi i očuvanja jedinstva partije i glasačkog tjela u opštini Herceg Novi", navodi se u saopštenju hercegnovskog SNP-a.

Kazali su da je u potpunoj suprotnosti sa osnovnim principijelnim načelima SNP-a "da ova partija nakon tridesetogodišnje borbe protiv DPS-a očekuje podršku od ove političke partije za formiranje tzv. 'manjinske Vlade'."

"Nedopustivo je da se ovakvim postupcima omogućava amnestija svih onih pojedinaca i grupa, koji su kroz brojne afere i počinjena krivična djela nanijeli ogromnu štetu, na prvom mjestu članstvu SNP-a, a potom i svim građanima Crne Gore. U tom smislu Opštinski odbor SNP Herceg Novi isključuje svaki vid saradnje sa DPS-om, kako u konstitutivnom, tako i u glasačkom obliku."

"Međutim, ukoliko se u okvirima postojeće parlamentarne većine ne može iznaći rješenje koje će biti u skladu sa izbornom voljom građana sa parlamentarnih izbora od 30.avgusta 2020.godine, Opštinski odbor SNP Herceg Novi zahtjeva od Glavnog odbora SNP da se opredijeli za jedino ispravno rešenje koje bi vodilo raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. Isto tako, Opštinski odbor SNP Herceg Novi je predmetnim zaključcima obavezao članove Glavnog odbora SNP CG iz Herceg Novog da na sjednicama GO SNP glasaju i izjašnjavaju se isključivo u skladu sa stavovima i zaključcima Opštinskog odbora SNP Herceg Novi", navodi se u saopštenju.

Kazali su da Opštinski odbor SNP-a u Herceg Novom daje punu podršku ostalim opštinskim odborima koji slijede i izražavaju isto mišljenje u vezi sa iznijetim načinom rješavanja aktuelne političke krize u zemlji.

Bonus video: