Podgorički odbornici sjednicu započeli minutom ćutnje za žrtve agresije na Ukrajinu

Pojedini odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) su za vrijeme minuta ćutnje držali transparente sa natpisom "Mi smo uz Ukrajinu", dok je Jovan Rabrenović iz Liberalne partije (LP) držao zastavu te zemlje

8374 pregleda 394 reakcija 26 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Skupština Glavnog grada
Sa sjednice, Foto: Skupština Glavnog grada

Odbornici Skupštine Glavnog grada - vladajuće većine i opozicije, na poziv predsjednika Skupštine Podgorice Đorđa Suhiha današnju sjednicu su započeli minutom ćutanja svim žrtvama agresije na Ukrajinu.

Suhih je kazao da se polako završava jedno zlo – koronavirus, ali da nažalost je počelo drugo.

Postoji zlo, kako je naveo, nezamislivo za nas, ljudi ginu zbog nerazumne politike određenih ljudi, ali svaki rat kao rat je loš i nije rješenje.

"Na kraju završava mirom, koji se dogovara za određenim stolom. Mi kao parlament smo napravljeni i smišljeni, da sve odluke donosimo uz pregovore, dogovore, koje poštuje druga strana. Naša je obaveza da dignemo glas protiv bilo kakvih sukoba. S obzirom da u Evropi bjesni rat, pozivam vas da minutom ćutanja odamo poštu svim žrtvama agresije na Ukrajinu", kazao je Suhih.

Pojedini odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) su za vrijeme minuta ćutnje držali transparente sa natpisom "Mi smo uz Ukrajinu", dok je Jovan Rabrenović iz Liberalne partije (LP) držao zastavu te zemlje.

Bonus video: