HGI: Pozdravljamo izraženu želju Abazovića da budemo dio vlade

"Iskazujemo spremnost, na osnovu razgovora s mandatarom Abazovićem, za potpisivanjem Sporazuma, kako bismo i na taj način podržali novu Vladu Crne Gore i njen rad", navode iz HGI

15019 pregleda 479 reakcija 60 komentar(a)
Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Vuksanović, Foto: Boris Pejović

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) pozdravila je, kako su kazali, izraženu želju mandatara Dritana Abazovića da HGI bude dio manjinske vlade.

Kazali su da su zadovoljni jučerašnjim sastankom predsjednika HGI Adrijana Vuksanovića sa Abazovićem i poručili da su spremni da potpišu sporazum, kako bi i na taj način podržali novu Vladu i njen rad.

"Posebno pozdravljamo izraženu želju Abazovića da budemo dio 43. Vlade Crne Gore, zajedno s političkim predstavnicima drugih manje brojnih naroda. Hrvatska građanska inicijativa je od samog početka isticala značaj buduće manjinske Vlade, a s vlastitih pozicija i sada daje doprinos njenoj realizaciji. Smatramo da je ona izraz odgovornosti prema Crnoj Gori i njenoj budućnosti. U tome posebnu ulogu igraju manjinska prava i njihova društvena i politička zastupljenost. Drago nam je što je misija i zalaganje Hrvatske građanske inicijative, kako za afirmaciju posebnosti manjina i multikulturalizma tako i za prosperitetniju i građansku Crnu Goru, prepoznata ne samo u Zagrebu i na drugim međunarodnim adresama, već i od političkih struktura u Podgorici", saopšteno je iz HGI.

Kazali su da će ta partija nastaviti jačanje prijateljskih odnosa Crne Gore i Hrvatske i doprinositi pozitivnom imidžu naše države pred svijetom sprovodeći agendu u integracionom EU procesu.

"Iskazujemo spremnost, na osnovu razgovora s mandatarom Abazovićem, za potpisivanjem Sporazuma, kako bismo i na taj način podržali novu Vladu Crne Gore i njen rad", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: