Demokrate: Kada je izabran novi Tužilački savjet URA je otišla sa onima čiji se predmeti nalaze u fiokama SDT

"Odolio je Tužilački savjet uticaju nacionalističkih pokreta, odoljeće i Crna Gora"

4650 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Kada je izabran novi Tužilački savjet i kada su izvršene korjenite reforme u Tužilaštvu, URA je otišla sa onima čiji se predmeti nalaze u fiokama Specijalnog državnog tužioca, saoštila je Demokratska Crna Gora.

"Kad već nije mogao da ih spasi partijski tužilac URA je odlučila da to sama učini. Kukavički i izdajnički", dodaje se.

Demokrate su reagovale nakon što je Građanski pokret URA saopštio da vidi "veliku satisfakciju" u tome što je šefica delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, pozdravila izbor novog glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

"Saopštenje Delegacije Evropske unije o efektima rada Tužilačkog savjeta najbolja je potvrda pučistima i izdajnicima da njihov pokušaj partijskog upliva u TS nije uspio. Namjera pučista bila je da Crna Gora dobije partijski kontrolisanog Vrhovnog državnog tužioca i Specijalnog državnog tužioca kako bi pučističke i nasionalističke grupacije mogle nesmetano da nastave šverc cigareta i narkotika na teritoriji Crne Gore. Gospodo pučisti, džaba izdajnički planovi, džaba saradnja sa kriminalnim grupama, džaba 21 milion, ništa od toga nije uspjelo da promijeni volju naroda i strukturu nezavisnih institucija kakav je Tužilački savjet", dodaju Demokrate u sapoštenju.

Kako navode "formirati koaliciju sa onima koji su tvrdili da će način i izbor novog Tužilačko savjeta dovesti do blokade našeg Evropskog puta, a onda tvrditi suprotno, dokaz je da Ura ne samo da nije na evropskom putu, već je da je u dubokom nacionalističkom kanalu." "Odolio je Tužilački savjet uticaju nacionalističkih pokreta, odoljeće i Crna Gora", piše na kraju saopštenja.

Bonus video: