DPS Budva: Od kada je sjeo u fotelju, Carević od Budve hoće da napravi svoje gazdinstvo

"Kaže Carević da se bori, i moramo se saglasiti sa tim, bori se, ali samo kako bi sačuvao fotelju i sve privilegije koje ona nosi. Pritom, ne bori se Carević za srpski narod, ujedinjenja niti za srpske zemlje, jedino što ga je interesovalo i u čemu je bio nenadmašan, su tenderi koje je sa pozicije prvog čovjeka grada, prilagođavao svojoj firmi"

7865 pregleda 10 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Budva optužio je Marka Carevića da od kada je sjeo u fotelju predsjednika Opštine od Budve pokušava da napravi svoje gazdinstvo.

"Da li iz neznavenosti, da li zbog predstojećih izbora ili nečeg trećeg, odlazeći predsjednik Opštine Budva Marko Carević pokušava od Budve da stvori etnički čistu turističku destinaciju. Izjavama za regionalne medije koje podsjećaju na retoriku devedesetih, Carević raspiruje nacionalizam, mržnju i podjele, i nastavlja predano sistemsko djelovanje protiv Budve i turističke sezone, što mu, priznajemo, polazi za rukom", navode iz opozicionog DPS.

Carević , kako dodaju, "bi da briše granice državne, dijeli i spaja teritorije, baš kao što to godinama radi na Krimovici, sa državnim zemljištem".

"Kaže Carević da se bori, i moramo se saglasiti sa tim, bori se, ali samo kako bi sačuvao fotelju i sve privilegije koje ona nosi. Pritom, ne bori se Carević za srpski narod, ujedinjenja niti za srpske zemlje, jedino što ga je interesovalo i u čemu je bio nenadmašan, su tenderi koje je sa pozicije prvog čovjeka grada, prilagođavao svojoj firmi. Od trenutka kad ste sjeli u fotelju prvog čovjeka Opštine, pokušavate od Budve da napravite svoje gazdinstvo, i da određujete ko može, a ko ne treba da dolazi u naš grad. Neće moći dalje gospodine Careviću, ne sramotite se, Budva je prepoznata kao ugodno mjesto za sve koji je vole i Budva ne poznaje nacionalne, vjerske i druge razlike na kojima Vi uporno insistirate", ističu u saopštenju i dodaju:

"Daćemo sve od sebe da nakon Vašeg odlaska petog juna saniramo štetu koju ste nanijeli Budvi, a do tada, potrudite se da što manje radite protiv svih nas, jer na kraju i Vi ostajete ovdje i moraćete da pogledate u oči sve one koje ste iznevjerili", zaključuje se u saopštenju DPS Budva.

Bonus video: