Demokrate Berane: Pokazaćemo i bivšim najupornijim glasačima SNP-a da su bili u pravu kad su otkazali podršku pokretu

"Svim dobronamjernim i onim drugim posmatračima sa strane poručujemo da je nova većina u opštini Berane sastavljena u Beranama i zbog Berana"

9228 pregleda 25 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokrate će u narednom periodu pokazati i bivšim najupornijim glasačima Socijalističke narodne partije (SNP) da su bili u pravu kad su otkazali podršku pokretu u koji su uložili toliko muke i stradanja. Pokretu koji ih je preko noći ostavio na ledini bez ikakvog obrazloženja, dok su njihovi lideri pošli u zagrljaj onima protiv kojih su decenijama na papiru bili, saopštio je Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Berane.

Demokrate Berane regovale su na saopštenje SNP-a nakon sjednice Predsjedništva ove partije u kojem su naveli da će "prema akterima avanturističkog čina formiranja vlasti u Beranama striktno se držati principa reciprociteta kako u opštinama, tako i na državnom nivou".

U obraćanju građanima Berana Demokrate dodaju...

"Shvatili ste i da alternativa nije i, nikada više neće biti oni koji su prevarili i pokrali narod. Ali ste i odlično primijetili i ko je kočničar grada, a ko ga može pokrenuti naprijed. Shvatili smo vašu glavnu poruku da niste zadovoljni kako se (ne) razvija i kako funkcioniše naš grad. Na kraju ste nam na izborima i brojevima pokazali kakvu većinu želite, a kakvu ne", navodi se u saopštenju OO Demokrate Berane.

Kako kažu zadovoljni su što su uspjeli da sačuvaju izbornu volju građana Berana.

"Kao nosioci buduće vlasti i danas smo pokazali da iskreno želimo da odbranimo volju glasača i niko od nas nije podlegao pritiscima koji bi vodili ka trulim kompromisima pripremanim van našeg grada. Mi smo odlučili da više vjerujemo Berankama i Berancima, nego stanovnicima nekih drugih sredina. Zato se još jednom zahvaljujemo svim građanima Berana, bez obzira za koju stranku nove većine su dali glas. Vaš glas, koji ste dali u periodu najvećih političkih previranja koja Crna Gora pamti je hrabar i častan. Tim prije je svaki vaš glas još veća obaveza za sve nas. Vaš glas je naša obaveza da budemo hrabriji, bolji, da predanim radom opravdamo sva vaša očekivanja i da vam vratimo nadu koja je tako surovo oduzeta od vas skorašnjim prevratom u Podgorici", dodaju Demokrate.

U saopštenju navode i da znaju da ih očekuju veliki izazovi, kao i da znaju da ne mogu da očekuju "nikakav povoljan tretman od nasilno instalirane Vlade".

"Znali ste to i vi, pa ste nam povjerili vaše glasove i sudbinu grada. Pokazaćemo im da ideali slobodne i demokratske Crne Gore i prosperitetnih Berana žive u nama. Ali moraju znati i oni da se zakoni i obaveze koje država ima prema opštini moraju izvršavati, jer vrijeme jednoumlja je za nama, ma koliko se oni trudili da vrate točak istorije", piše u saopštenju..

Kažu i da je "istinita jedna riječ iz jučerašnjeg obraćanja Tihomira Bogavca, SNP bi na izbore izašao kao i do sada u širokoj koaliciji i imao bi 25 odbornika".

"Da i u naznakama ima istine u vašim izjavama, juče bi u sali bilo svih sedam odbornika, a ne samo četiri, što je vjerovatno i realna snaga beranskog SNP-a. Svim dobronamjernim i onim drugim posmatračima sa strane poručujemo da je nova većina u opštini Berane sastavljena u Beranama i zbog Berana. Na prijetnje i ucjene sa viših nivoa nismo pristajali ni kad je bilo teže vrijeme, a kamoli danas kada prijetnje stižu od 'Uroša' nejakih", navode Demokrate.

Građanima i građankama Berana su poručili da su im vrata Opštine od danas stvarno otvorena.

"A, za plačljivce za foteljama iz SNP-a imamo par pitanja koja se iz dana u dan gomilaju:

1. Ponosite li se činjenicom sto je Danijela Đurović, na Savjetu za odbranu i bezbijednost na predlog Mila Đukanovića smijenila generala Đurovića, a izabrala za načelnika generalštaba Milovog kandidata?

2. Ponosite li se činjenicom što je Zoran Đurišić, suprug Milice Pejanović Đurišić, postao ekspert-savjetnik Dritana Abazovica?

3. Ponosite li se činjenicom da je Joković ASK-u 2016. godine prijavio i svojeručno potpisao Izvještaj u kojem stoji da kredit od 220.000 eura otplaćuje u ratama od 120 eura, što znači da ga vraća u vremenskom itervalu od preko dva prosječna životna vijeka u Crnoj Gori – odnosno na 153 godine?

4. Ponosite li se činjenicom da je taj kredit od 220.000. eura iz Izvještaja koji je Joković podnio ASK-u 2018. godine, magično nestao?

5. Ponosite li se činjenicom da je Joković ASK-u 2018. godine prijavio i svojeručno potpisao izvještaj u kojem se pojavljuje kredit od 2.220.000 eura sa ratom od nevjerovatnih 2423 eura, što znači da će ga vraćati 73 godine?

6. Ponosite li se činjenicom da je i taj kredit od 2.220.000. eura iz Izvještaja koji je Joković podnio ASK-u 2020. godine, takođe magično nestao iako u izvještaju ne postoji pokriće za zatvaranje kredita?

7. Ponosite li se činjenicom da Jokovićeva firma “Citus” DOO prema Izvještaju koji je 2021. godine podnio ASK-u nema centa prihoda i imovine, a u 2022. godini se, u vlasništvu te iste firme pojavljuje višemilionska imovina?

8. Ponosite li se činjenicom da je Jokovićeva firma za samo 12 mjeseci DPS vladavine zaradila višemilionsku imovinu?

9. I na kraju, s obzirom da ste za prevaru nagrađeni 21 milion puta, koliko još para i funkcija tražite da prestanete da plačete", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: