Pešić: Stan sam dobila u zakonitom i transparentnom postupku, sve drugo su podvale iz političkih razloga

"Oni koji misle za sebe da su moralni barometar društva, i da imaju pravo da optužuju i sude svima, imaće priliku da za svoje tvrdnje ponude dokaze pred nadležnim tužiocem", navela je Pešić

12544 pregleda 72 komentar(a)
Pešić, Foto: Vlada Crne Gore
Pešić, Foto: Vlada Crne Gore

Svako imenovanje iz redova DPS (Demokratska partija socijalista) za određene političke krugove postalo je crvena marama, saopštila je danas Nataša Pešić, savjetnica predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića za saradnju sa državnim organima.

"Tako se tendenciozno i zlonamjerno plasiraju neistine oko mog stana, a povod je moje imenovanje u Vladinu Komisiju za stambena pitanja. Stan koji posjedujem dobila sam 2012. godine u zakonitom i transparentnom postupku, vršeći funkciju sekretara Ministarstva pravde. To je jedina istina. Sve drugo su podvale iz političkih razloga. Oni koji misle za sebe da su moralni barometar društva, i da imaju pravo da optužuju i sude svima, imaće priliku da za svoje tvrdnje ponude dokaze pred nadležnim tužiocem", navela je Pešić u saopštenju koje je dostavila Služba za informisanje predsjednika Crne Gore.

Vijesti su prije dva dana objavile da su za članove Vladine Komisije za stambena pitanja imenovane predstavnice Kabineta predsjednika Crne Gore i Skupštine.

Predstavnica Kabineta Predsjednika Crne Gore je Nataša Pešić, nekadašnja generalna sekretarka u bivšoj vladi Duška Markovića i članica Glavnog odbora DPS.

Pešić je ranije dobila stan od države po povoljnim uslovima, a na osnovu odluke Komisije za stambena pitanja. Sada Pešić treba da preispituje rad prethodnih komisija, što je, kako su saopštili iz Vlade, zadatak novog sastava Komisije.

Njeno članstvo u Komisiji pravno nije sporno, jer članove imenuje Vlada, i to predsjednika i četiri člana na predlog premijera, a po jednog člana na predlog Skupštine i šefa države.

Vuk Maraš iz Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope (MAJE) rekao je ranije Televiziji Vijesti da "sam cinizam Vlade da postavi gospođu Pešić u tu Komisiju da 'provjerava' nezakonitosti Komisije, gdje je i sama stan dobila, pokazuje koliko je neiskreno sve što čujemo iz Vlade, uključujući i priču o evropskim integracijama".

Tamara Vujović, poslanica Demokratske Crne Gore je juče kazala da Crna Gora zbog prakse obrnutog principa Robina Huda - daj bogatima, a uzmi od siromašnih, nije imala priliku da razvija nove socijalne servise i da se bavi rješavanjem visoke stope siromaštva.

"Nadali smo se da je to vrijeme prošlo nakon istorijske pobjede 30. avgusta. Sada vidimo da se DPS rezon opet uspostavlja, pa imate paradoks da Nataša Pešić, (dobitnica stana po povnoljnim uslovima) može preispitivati zloupotrebe Nataše Pešić (dobitnice stana pod povoljnim uslovima)", rekla je Vujović.

Bonus video: