Milačić: Ako Abazović ne napravi dogovor s nama, već se dogovorio s Milom Đukanovićem

"Ako Đukanović odluči da nekome iz njegove partije da mandat, građani nek znaju - adresa za to je Abazovi", kazao je Milačić

39031 pregleda 56 komentar(a)
Milačić, Foto: Nikola Dragaš
Milačić, Foto: Nikola Dragaš

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, saopštio je nakon sastanka bivše parlamentarne većine da poziva kolege iz Građanskog pokreta (GP) URA "da se spuste na zemlju i smire svoje abnormalne političke ambicije".

U Skupštini Crne Gore danas je održan novi, sedmi sastanak bivše parlamentarne većine, koji je trajao 20-ak minuta.

Sastanku predstavnika pobjedničkih koalicija na parlamentarnim izborima 2020. godine nisu prisustvovali predstavnici koalicije "Crno na bijelo", koju čine Građanski pokret (GP) URA i Savez građana CIVIS.

"Danas je posljednji dan zakazanih konsultacija kod Mila Đukanovića (predsjednika Crne Gore). Danas GP URA i lider te partije Dritan Abazović nisu došli za pregovarački sto. Ako to nije nekome sumnjivo... U politici nema slučajnosti. Rekao sam juče Milošu Konataru (poslaniku GP URA) da im je namjera da kupuju vrijeme i da se mehanizam da Đukanoviću. Ako se GP URA i njeni predstavnici danas ne odazovu na sastanak i ne napravimo dogovor, vratiće mehanizam o kom Abazović priča Đukanoviću. Ako Abazović ne napravi dogovor s nama, već se dogovorio s Milom Đukanovićem", rekao je Milačić.

On je kazao i da bi "upravo naš potpis bio najbolji odgovor organizovanom kriminalu, a ne pres-konferencije kao ona sinoć".

"Pozivam kolege iz GP URA da dođu, da se spuste na zemlju, smire svoje abnormalne političke ambicije", kazao je Milačić novinarima u Skupštini.

On je dodao da je Abazović sinoć pokazao da nije ni zreo ,ni dorastao da vodi procese.

"Ako postoji bolji primjer zašto je trebalo da padne kao premijer, upravo je njegovo ponašanje. Ako Đukanović odluči da nekome iz njegove partije da mandat, građani nek znaju - adresa za to je Abazović. Od danas nema priče ’svi ste isti’", poručio je Milačić.

Bonus video: