Roćen: Sekulović nije primljen u MIP kad sam ja bio ministar

"Povodom akcije ANB u saradnji sa međunarodnim partnerima, u kojoj je za špijunažu u korist Rusije osumnjičen bivši službenik MIP Crne Gore Radomir Sekulović, zlonamjerno je u svim vašim medijima zloupotrebljeno i moje ime"

11706 pregleda 1 komentar(a)
Roćen, Foto: Boris Pejović
Roćen, Foto: Boris Pejović

Savjetnik predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i bivši ministar vanjskih poslova Milan Roćen saopštio je da nije bio na mjestu šefa diplomatije kada je u tadašnje Ministarstvo inostranih poslova (MIP) došao službenik Radomir Sekulović.

"Sekulović nije primljen u MIP kad sam ja bio ministar", naveo je Roćen u reagovanju.

Sekulović, bivši dugogodišnji službenik MIP Crne Gore osumnjičen je da je godinama radio za rusku obavještajnu službu i da je bio šef grupe, koja je slala povjerljive podatke Moskvi.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala, priveli su i zadržali Sekulovića.

Protiv Podgoričanina Vladimira Vlatka Belojevića i Sekulovića podnijeta je krivična prijava ubog krivičnog djela "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija" iz člana 403 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" policija je tokom pretersa Sekulovićeve i kuće Belojevića pronašla pištolj i nekoliko komada municije.

"Povodom akcije ANB u saradnji sa međunarodnim partnerima, u kojoj je za špijunažu u korist Rusije osumnjičen bivši službenik MIP Crne Gore Radomir Sekulović, zlonamjerno je u svim vašim medijima zloupotrebljeno i moje ime. Danas u dnevnom listu Vijesti u tekstu pod naslovom "Diplomata šefovao mrežom ruskih špijuna", sa udarnom najavom na naslovnoj strani, piše da je Sekulović došao u Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore u vrijeme kad sam ja bio ministar. To je preneseno i na portalu Vijesti, a sinoć objavljeno i na TV u informativnoj emisiji u 22h. Kako sam obaviješten, ta izmišljotina je objavljena i na nekim manje poznatim portalima, što je izgleda i vama bio izvor. Da je vašim novinarima bilo do činjenica mogli su provjeriti da je Radomir Sekulović radio u Ministarstvu inostranih poslova Crne Gore od 2002. do 2019. godine, a da sam ja bio ministar od 2006. do 2012. Inače, mnogo toga što se dešavalo tokom moje duge političko-diplomatske karijere, s vremena na vrijeme se pokušava meni imputirati u negativnom kontekstu. Više je nego očigledno da je dovođenje Sekulovića u vezu sa mnom urađeno s lošom namjerom, jer se i u samom tom tekstu kasnije navodi da je on bio portparol MIP u vrijeme kad je ministar bio Dragiša Burzan (2003-2004)", naveo je Roćen u reagovanju.

Bonus video: