Milačić: Ko protestuje protiv Zakona o predsjedniku zalaže se za diktaturu i anarhiju

"Funkcioneri DPS-a u maniru političkih kukavica, sakriveni iza nevladine organizacije Forum slobodnih građana "Luča", putem društvenih mreža pozivaju građane na protestni skup"

10794 pregleda 18 komentar(a)
Milačić, Foto: Prava Crna Gora
Milačić, Foto: Prava Crna Gora

Poslanik i lider Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da svako ko protestuje protiv Zakona o Predsjedniku "daje svoj glas i zalaže se za diktaturu i autokratiju" i da sudbinom građana "upravlja volja samo jednog čovjeka".

Večeras je u Podgorici ispred zgrade Skupštine planiran protest, koji je Ministarstvu unutrašnjih poslova prijavio Forum slobodnih građana "Luča".

Građane su na protest pozvali funkcioneri Demokratske parije socijalista (DPS), lider te partije i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata Crne Gore (SD)...

"Ovih dana svjedoci smo još jednog kukavičkog čina u režiji Demokratske partije socijalista. Naime, nakon što je prethodno skupštinska većina izglasala izmjene Zakona o predsjedniku, funkcioneri DPS-a u maniru političkih kukavica, sakriveni iza nevladine organizacije Forum slobodnih građana "Luča", putem društvenih mreža pozivaju građane na protestni skup, zakazan za danas ispred zgrade Skupštine Crne Gore", naveo je Milačić u saopštenju.

Dodao je da ono proti čega DPS protestujete je "zapravo oličenje zakonitosti i ustavnosti, za razliku od mnogih zakonskih akata, koji su doneseni za vrijeme vaše vladavine, a bili su u suprotnosti sa mišljenjem ogromne većine građana Crne Gore".

"Ipak, vas ni tada, kao i još nebrojeno puta nije interesovalo mišljenje građana Crne Gore. Mi smo decenijama protestovali protiv nepravde, a vi danas protestujete protiv pravde. Mi smo protestovali protiv bezakona, vi protiv zakona, mi protiv nepravde, vi protiv pravde, mi protiv anarhije i selektivne pravde, vi protiv toga da svi pred Ustavom i zakonima budemo jednaki, pa i Predsjednik koji blokira državu, demokratiju, koji pokušava da blokira život i istoriju koje su bujice koje se ne mogu ustaviti. Vi koji večeras izađete da protestujete protiv Zakona pred kojim su i 'car i rob' jednaki, znajte da je to protestovanje paradoksalno koliko je paradoksalno i neprirodno da čovjek od sebe traži i odriče se ličnog dostojanstva, ponosa, časti i prava svoje djece da obitavaju u slobodi, životom dostojnim čovjeka".

milačić je pitao i "zašto bi protestovali protiv toga da predsjednik, ma ko to bio, mora da bude odgovoran, dobronamjeran, da poštuje odluke većine, konsultuje volju izkazanu na izborima"

Bonus video: