Medojević: Postoje konkretni dokazi da je Abazović uključen u šverc cigareta

"Ja ljudski razumijem nervozu Abazovića i njegove grupe jer je istraga već došla do kraja i svaki dan se širi spisak uhapšenih. Nije lako zaspati i čekati da vam u ranim časovima zakuca pravda na vrata, ali nijesu trebali da ulaze u šverc i kriminal"

11449 pregleda 28 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Lider pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević tvrdi da "postoje konkretni dokazi" o tome da je premijer Dritan Abazović uključen u šverc cigareta.

Medojević je reagovao na navode Abazovića koji ga je optužio da je "postao glasnogovornik Bemaksa".

Medojević tvrdi da je Abazović "ušao u šverc cigareta" zajedno sa bivšim premijerom Zdravkom Krivokapićem i nekadašnjim ministrom finansija Milojkom Spajićem "u prvoj polovini 2021.godine, kada su za samo jedan vikend iz skladišta u Luci Bar izvučena 92 šlepera cigareta".

"O tome postoje konkretni dokazi u presretnutim komunikacijama preko SKY aplikacija i već podignute optužnice crnogorskog tužilaštva povodom iste operacije. Takav šverc ogromnih razmjera u kratkom periodu skrenuo je pažnju obavještajne službe jedne moćne zapadne NATO države i onda su uslijedile mnogobrojne akcije koncentrisane na pritisak prema Krivokapiću i Abazoviću da kao vodeći ljudi Vlade zaustave ove kriminalne aktivnosti. Potpisani su i neki sporazumi na osnovu kojih su agenti carine te države i fizički prisutni u Luci Bar i Crnoj Gori", naveo je Medojević.

Dodaje i da su "obavještajne službe i policija prikupile obiman dokazni materijal" koji je dostavljen glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću".

"Ja ljudski razumijem nervozu Abazovića i njegove grupe jer je istraga već došla do kraja i svaki dan se širi spisak uhapšenih. Nije lako zaspati i čekati da vam u ranim časovima zakuca pravda na vrata, ali nijesu trebali da ulaze u šverc i kriminal. Sad je jasno zašto je Abazović tražio monopol u sektoru bezbjednosti i zbog čega su on i njegovi švercerski partneri radili sve da ja ne preuzmem koordinaciju službi bezbjednosti jer su znali da bi to značio kraj švercu cigareta i kokaina preko Crne Gore. Abazović neka preuzme odgovornost za ono što čeka njega i njegovu kriminalnu švercersku grupu i neka ne optužuje mene za kriminal koji je on radio", naveo je između ostalog Medojević.

Bonus video: