Šehović: Spremni smo za izbor sudija US, ali ne na način koji je predložila većina

"Pozvali smo i da ne doprinose produbljivanju krize insistiranjem na stavljanju "nakaradnog" zakona o predsjedniku u pravni promet", poručio je Šehović

12720 pregleda 25 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević

Lider Socijaldemokrata (SD) i poslanik u Skupštini Crne Gore Damir Šehović je rekao da je uprkos činjenici što je dijalog vođen na korektan način, nije bilo konkretnih rezultata.

"Jasno smo stavili do znanja da smo spremni za izbor sudija Ustavnog suda (US), ali ne na način koje je predložila većina, već što bismo stvari vratili na Ustavni odbor da bismo došli do nedostajućih imena kako bismo odblokirali Ustavni sud", istakao je Šehović.

Kako je kazao, Ustavni sud nije bio jedina tema.

"Ponovili smo zahtjev za definisanjem datuma za vanredne izbore jer je to jedini način za izlazak iz ovog političkog ćorsokaka. Pozvali smo i da ne doprinose produbljivanju krize insistiranjem na stavljanju 'nakaradnog' zakona o predsjedniku u pravni promet", poručio je Šehović.

Lider SD-a je kazao i da ako se i dalje bude insistiralo na tome, "kolege iz većine će morati da preduzmu odgovornost za sve što se bude dešavalo".

Poručio je i da će nastaviti "vaninstitucionalnu borbu".

Kazao je da za sada aktivno participiraju u radu parlamenta. "Ali veoma sam sklon da i to stavimo na dnevni red ako se nastavi sa rušenjem pravnog poretka".

Bonus video: