Evropa sad: Poraženi politički akteri u sumraku svoje vladavine pribjegavaju svim nedemokratskim metodama

Poručili su da je jasno koliko DPS partijska direktiva dominira u odnosu na zakone zemlje, ali i u odnosu na jasno iskazanu volju građana

8716 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad podržali su Predlog izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, dodavši da poraženi politički akteri u "sumraku" svoje vladavine pribjegavaju svim nedemokratskim metodama.

"Više je nego očigledno da poraženi politički akteri u sumraku svoje vladavine pribjegavaju svim nedemokratskim metodama, posebno ignorisanjem Ustava i zakona Crne Gore sa jasnim motivom da što duže uzurpiraju pozicije – raubujući javne resurse", poručili su iz te partije.

Navode da na to jasno ukazuje i ponašanje predsjednika opštinske Izborne komisije, Veselina Vukčevića, koji, kako tvrde, dosljedno ignoriše zahtjeve članova tog kolektivnog organa, te obavezujuća upustva Državne izborne komisije.

Iz Pokreta Evropa sad saopšteno je da je samim tim, jasno i koliko DPS partijska direktiva dominira u odnosu na zakone ove zemlje, ali i u odnosu na jasno iskazanu volju građana.

"Shodno tome, pozdravljamo Predlog izmjena i dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi koji ima za cilj spriječavanje samovolje bilo koje nelegitimne vlasti da prolongiranjem proglašenja konačnih rezultata nastavi upravljanje lokalnom samoupravom i zloupotrebu javnih interesa u nedogle", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: