Knežević: Ko odbije deset resora ili je uzeo pare ili je ucijenjen od krivičnog gonjenja, snimaka, šverca cigareta...

Jedan od čelnika DF-a najavio da taj savez želi da otpočne konsultacije o izborima u pravosuđu, te rekao da će inicirati dijalog da dođe do objedinjavanja parlamentarnih i predsjedničkih izbora - naveo je Knežević

65882 pregleda 111 komentar(a)
Knežević, Foto: Luka Zeković
Knežević, Foto: Luka Zeković

Neko je odbijajući deset resora u novoj vladi ili uzeo pare ili je ucijenjen od krivičnog gonjenja, nekih snimaka, šverca cigareta... Mi možemo samostalno da kažemo da ovo nije slučajno urađeno i da je jasna namjera od početka da neko nije želio da Miodrag Lekić bude premijer - poručio je danas iz parlamenta jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević.

To je rekao nakon kraha pregovora lidera partija skupštinske većine o formiranju nove vlade.

"Pitam cijelu crnogorsku javnost - Vladimiru Jokoviću i Dritanu Abazoviću trebalo je da pripadne deset resora, DF je trebalo da dobije tri ili četiri, ostalo Demokrate. Zašto je neko razbio taj dogovor? Je li on bio na štetu Građanskog pokreta (GP) URA i Socijalističke narodne partije (SNP)?", pitao je Knežević na pres-konferenciji.

On je naveo da DF može nekome da se sviđa ili ne, ali da je konstanta u njihovom djelovanju da drže riječ i da su spremni na kompromise na svoju štetu "kako bi demontirali nasljeđe Mila Đukanovića i Demokratske partije socijalista (DPS)".

"To smo pokazali 2020. godine, pa za vrijeme septembarskih razgovora koje je inicirao kolega Andrija Mandić. Smatrali smo da nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi Dritana Abazovioća treba dati šansu staroj većini. Prešli smo preko toga što je neko zakasnio da preda potpise, prešli što neko nije dolazio na sastanke... Prešli smo i preko opstrukcija u vezi ponovnog izglasavanja Zakona o predsjedniku, prešli i preko narativa međunarodne šibe koja je prijetila ’reformskim strukturama’", kaže Knežević.

On ističe da je DF danas poslao jasnu poruku kolegama.

"Imali ste najpošteniji predlog, da dobijete deset resora, cijeli bezbjednosni sektor, MVP...", dodao je.

Knežević je najavio da u DF-u žele da otpočnu konsultacije o izborima u pravosuđu, te je rekao i da će inicirati dijalog da dođe do objedinjavanja parlamentarnih i predsjedničkih izbora.

"Pa nek građani sude o svima nama. Podnijeli smo najveću žrtvu, a svako će podnijeti odgovornost", zaključio je.

Bonus video: