Šćekić: Sa SNP-om se više niko neće poigravati, Knežević nije uradio ozbiljnu i odgovornu stvar

"Jednostavno moramo se poštovati i voditi računa o svakoj izgovorenoj riječi. Ako žako želimo nešto da postignemo, onda moramo da imamo ozbiljan argument. Juče nijesam vidio ozbiljan argument jer niko sa sastanka nije izašao sa konkretnom ponudom. Niko nije ponudio ništa"

37961 pregleda 113 komentar(a)
Foto: Screenshot/gov.me
Foto: Screenshot/gov.me

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i ministar zdravlja u Vladi Dragoslav Šćekić kazao je da njegova partija ne snosi odgovornost za neuspjele pregovore oko formiranja nove vlade.

On je danas u Beranama kazao da je jedan od krivaca Milan Knežević koji je, kako je naveo, prije ikakvog dogovora napustio sastanak.

"Mislim da se sastanku nije prišlo ozbiljno i odgovorno. Mislim da gospodin Milan Knežević iz Demokratske narodne partije nije uradio ozbiljnu i odgovornu stvar. Trebalo je da ostane za stolom i da saopšti sve to šta je planirao da predloži svim učesnicima da bi moglo na bazi jednog ozbiljnog razgovora da se dođe do određenih rješenja. Nažalost, za politiku kakva je danas, poslije 30 godina DPS uzurpacije, očito je da neki političari nemaju dovoljno kondicije ili mogu reći nemaju dovoljno odgovornosti prema građanima, ali Vlada koja trenutno funkcioniše nastaviće da funkcioniše u punom kapacitetu", rekao je Šćekić.

Dodao je da je SNP spreman za razgovore i pregovore i da se sa tom partijom "više niko neće poigravati".

"Jednostavno moramo se poštovati i voditi računa o svakoj izgovorenoj riječi. Ako žako želimo nešto da postignemo, onda moramo da imamo ozbiljan argument. Juče nijesam vidio ozbiljan argument jer niko sa sastanka nije izašao sa konkretnom ponudom. Niko nije ponudio ništa. Ne možemo u vazduhu pričati da se nešto nudi, a ne znamo šta se nudi. Oni koji nijesu imali o čemu da pričaju i ništa nisu ponudili su izašli i napustili sastanak", rekao je Šćekić.

On je pitao i kako je moguće da Demokratski front zajedno sa DPS-om traži da se istovremeno raspišu predsjednički i parlamentarni izbori.

"Ako je DPS sa svojim satelitima traži vanredne izbore kako je moguće da neko, konkretno u ovom momentu Demokratski front, traži isto što i DPS. Zašto im ide na ruku i traži predsjedničke i parlamentarne izbore. Zašto bi uporedo išli parlamentarni i predsjednički izbori i zašto to sad i jednima i drugima odgovara. Zašto neko ne želi da potpuno razmontira DPS i da ga svede na istorijski minimum, nego želi da uništi SNP - to je pitanje upravo za ove ljude koji su na taj način prokometarisali", naveo je Šćekić.

Dodao je da unutar Demokratskog fronta "postoje ozbiljni problemi".

"Mislim da u samom Demokratskom frontu ima problema, jer je očito da određene strukture unutar tog saveza ne prate sve na isti način, nego su neprestano opredijeljeni prema tenziji i svađi, prema podjelama, što i odgovara samom DPS-u. Očito je da jedni druge hrane sa tim svađama. Ova Vlada želi da ide u pravci prevazilaženja podjela, želimo normalizaciju političkih prilika, Crnu Goru razvijenu...", naveo je Šćekić.

Bonus video: