Zeković: Predsjednički kandidat evropske i građanske Crne Gore da bude nadstranačka ličnost

"Taj nadstranački kandidat bi, braneći jedan vrednosni okvir koji je danas debelo ugrožen, a za koji postoji jasna većina u Crnoj Gori, bio prihvatljiv širokom krugu naših sugrađana, posebno uzimajući i aspekt mogućnosti da bude izabran"

23929 pregleda 58 komentar(a)
Zeković, Foto: SDP
Zeković, Foto: SDP

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković ocijenio je da predsjednički kandidat "evropske i građanske Crne Gore" treba da bude nadstranačka ličnost, prihvatljiva svima koji baštine vrijednosti politike koja Crnu Goru vidi u društvu civilizovanih, demokratskih i ekonomski razvijenih država.

On je poručio i da ukoliko ne bude želje za postizanjem takve vrste dogovora da će SDP imati svog kandidata.

"Zbog dosljedne borbe za građansko, demokratsko i napredno društvo i jasnu evropsku i evroatlantsku perspektivu za Crnu Goru kojima je naša partija posvećena preko tri decenije", naveo je Zeković.

Kazao je i da ukoliko "evropske i građanske" partije postignu dogovor oko nadstranačka ličnost da bi on trebalo da bude lišena partijskih tereta i odijuma javnosti koje različite strukture sa sobom nose i da takav kandidat ima ubjedljive šanse za uspjeh na predsjedničkim izborima.

"Ovakav kandidat bi bio u stanju da okupi sve političke subjekte koji su na tim vrijednostima, ali i civilni sektor i nepartijske organizacije. Taj nadstranački kandidat bi, braneći jedan vrednosni okvir koji je danas debelo ugrožen, a za koji postoji jasna većina u Crnoj Gori, bio prihvatljiv širokom krugu naših sugrađana, posebno uzimajući i aspekt mogućnosti da bude izabran", naveo je Zeković.

Bonus video: