Danilović: Nećemo mirno gledati kako se u opoziciji svađamo

Danilović je dodao da u Ujedinjenoj Crnoj Gori za bojkot kakav je sad više nijesu zainteresoavni. „Možda je na početku imalo smisla, danas smo saopštili da nema“.
81 pregleda 30 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.09.2017. 13:09h

Ujedinjena Crna Gora spremna je da razgovara o zajedničkom predsjedničkom kandidatu opozicije, kao i o jedinstvenom učešću u radu ili bojkotu parlamenta, ali traže da se opozicione stranke konačno dogovore i da ne budu taoci vlastitih politika, rekao je lider Goran Danilović.

On je nakon sastanka sa ambasadorima Evropske unije (EU) rekao da će Ujedinjena Crna Gora odluku o daljim potezima donijeti samostalno.

„Voljeli bismo da imamo zajednički stav u opoziciji, željeli bi da što prije sjednemo i da se dogovorimo, ali nijesmo toliko naivni da, ukoliko dogovor izostane, ne povedemo računa o sebi kao i drugi“, naveo je Danilović.

On je kazao da je Ujedinjena spremna da bude u ozbiljnom bojkotu, ali da se pod tim podrazumijeva sredstvo pritiska na vlast, a ne međusobni obračun.

Danilović je dodao da u Ujedinjenoj Crnoj Gori za bojkot kakav je sad više nijesu zainteresoavni. „Možda je na početku imalo smisla, danas smo saopštili da nema“.

„Nećemo mirno gledati kako se u opoziciji svađamo. Spremni smo da se odazovemo svakom pozivu na razgovor, dolazio od ma koje opzicione stranke i bez obzira na njenu snagu“, poručio je Danilović.

On je istakao da opoziciju ne dijele na građansku i negrađansku.

„Spremni smo da pričamo i o zajedičkom kandidatu i o jedinstvenom učešću u radu ili bojkotu parlamenta, ali samo tražimo da se konačno dogovorimo i da ne budemo taoci vlastitih politika“, kazao je Danilović.

On je naglasio da Ujedinjena Crna Gora svoju politiku neće voditi gledajući šta rade druge.

„Spremni smo da razgovaramo o svim pitanjima. Konačnu riječ će zauzeti naši stranački organi. Ovo nije bojkot. Bojkotovati Demokratsku partiju socijalista na državnom nivou a davati joj legitimitet na lokalnim izborima, a onda jedni druge optuživati da su izdajnici, to više ne pije vodu“, kazao je Danilović.

Kako je rekao, oni će ili biti u bojkotu koji ima smisla ili sami donijeti odluku o ulasku u parlament.

„Sve je bolje od ovog što je simuliranje bojkota i nekakvog međusobnog razumijevanja u opoziciji. Opozicija je toliko posvađana da gore od ovoga ne može biti“, smatra Danilović.

On je rekao da ih šef Delagacije EU u Podgorici, Aivo Orav, nije išta savjetovao niti bi to dozvolili.

„Nama je jasno da se visoki predstavnici EU neće miješati u rješenja problema ali bi voljeli da taj problem riješimo. Ali za rješenje problema su potrebe dvije strane“, kazao je Danilović.

On smatra da su ambasadori EU više zabrinuti za političku situaciju u Crnoj Gori nego oni što su na vlasti.

Bonus video: