Demokrate Rožaje: Naš kandidat bio bi proevropski predsjednik, kojeg podržavaju sve nacije i vjere i koji nema "dugova"

Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Rožaje podržao zaključke Predsjedništva da Demokrate imaju svog kandidata za predsjednika na predstojećim izborima

4660 pregleda 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora
Ilustracija, Foto: Demokratska Crna Gora

Rožajske Demokrate vjeruju da će izborom kandidata Demokrata za predsjednika država dobiti predsjednika koji je proevropski orijentisan, koga podržavaju sve vjere i nacije i koji nema nikakvih "dugova" prema bilo kojem centru moći, poručeno je iz Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore Rožaje.

U saopštenju te partije navodi se da je pomenuti Odbor jednoglasno podržao zaključke Predsjedništva, naročito u dijelu da Demokrate imaju svog kandidata za predsjednika na predstojećim izborima.

"U tom smislu, a saglasno odlukama najviših organa partije, rožajske Demokrate su u susret predstojećim predsjedničkim izborima, zakazanim za 19. mart, formirale Izborni štab za tu opštinu. Infrastruktura je podignuta na najviši nivo, tako da se očekuje da će podrška kandidatu Demokrata nesumnjivo biti značajna", navode u saopštenju.

Dodaju da su članovi Odbora dali punu podršku Glavnom odboru partije da shodno svojim nadležnostima donese odluku da Demokratska Crna Gora ima svog predsjedničkog kandidata na izborima za predsjednika Crne Gore.

Kažu da su članovi i simpatizeri Demokrata već nekoliko dana u postupku prikupljanja potpisa podrške kandidatu te partije, a sudeći, kako navode, prema visokim brojkama, jednoglasan je zaključak da je infrastruktura rožajskog odbora gotovo spremna za efikasnu i uspješnu predizbornu kampanju.

"Rožaje je kao multietnička i multinacionalna sredina dokazano uporište moderne i građanske Crne Gore. Jak građanski kandidat, a iskrenijeg i snažnijeg kada je građanski dio političke scene u pitanju nema i ne može biti pored kandidata Demokrata, ima najveće šanse za uspjeh, koji će se mjeriti i stepenom prevazilaženja podjela, i pomirenja Crne Gore na osnovama univerzalnih i evropskih vrijednosti", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: