Prava Crna Gora: Trajno rješenje problema Bolnice Meljine je izgradnja nove bolnice

"Treba obezbijediti uslove svim zaposlenima, koji su do sada radili da nastave raditi u Bolnici Meljine"

1641 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Prava Crna Gora/Prava Podgorica (Facebook)
Foto: Prava Crna Gora/Prava Podgorica (Facebook)

Prava Crna Gora je saopštila da je trajno rješenje problema Bolnice Meljine izgradnja nove bolnice, koja zahtijeva izdvajanje značajnih finansijskih sredstava i vrijeme za izgradnju i stavljanje u funkciju od nekoliko godina.

"Neophodno je u najkraćem roku stvoriti uslove da se sve zdravstvene usluge pružaju u Bolnici Meljine, da ne bi građani Herceg Novog bili prinuđeni da odlaze u kotorsku bolnicu u hitnim slučajevima. Neophodno je obezbijediti njeno stabilno finansiranje kao javne zdravstvene ustanove, jer i kotorska bolnica ima ograničena finansijska sredstva na raspolaganju", dodaje se u saopštenju.

Kažu da se zdravstvene usluge građanima Herceg Novog i turistima do tada se moraju pružati u okviru raspoloživih kapaciteta Bolnice Meljine.

Navode i da je danas je istorijski dan za Bolnicu Meljine, jer je postala dio javnog zdravstvenog sistema.

"Pripajanje Bolnice Meljine Opštoj bolnici Kotor je prelazno rješenje, koje omogućava da se nastave pružati određene zdravstvene usluge u ovoj bolnici građanima Herceg Novog i turistima", piše u saopštenju.

Kako kažu dobro je što postoji plan rada za sve ljekare i što će u bolnici Meljine raditi svih 11 prijavljenih ljekara.

"Tako da će građani Herceg Novog moći da koriste određene zdravstvene usluge u svom gradu. Treba obezbijediti uslove svim zaposlenima, koji su do sada radili da nastave raditi u Bolnici Meljine. Problem je činjenica da Bolnica Meljine još ne može da radi u punom kapacitetu i što će se određene zdravstvene usluge privremeno obezbjeđivati u kotorskoj bolnici, ali će se uvođenjem u javni zdravstveni sistem moći postepeno stvoriti bolji uslovi za njen rad", navode.

Ističu da dalja sudbina Bolnice Meljine zavisi od ishoda sudskih sporova, koji su u toku i od angažovanja državne i lokalne vlasti na rješavanju problema sa kojima se suočava ova bolnica.

"Građanima Herceg Novog treba bolnica koja radi u punom kapacitetu", zaključuju.

Bonus video: