DF hoće da poništi priznanje Kosova... na teritoriji Zete

U Predsjedništvu DNP-a očekuju da deklaraciju usvoje i druge opštine u kojoj većinu čine stranke "nekadašnje tridesetoavgustovske većine"

16140 pregleda 144 reakcija 73 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: DNP
Sa sjednice, Foto: DNP

Predsjedništvo Demokratske narodne partije (DNP) podržalo je na današnjoj sjednici odluku odborničkog kluba „Za budućnost Zete“, predvođenog Demokratskim frontom, da se na narednoj sjednici Skupštine opštine Zeta usvoji deklaracija o "poništenju i nevaženju odluke" o priznavanju Kosova na teritoriji zetske opštine.

Očekuju da isto učine i druge opštine u kojoj većinu čine stranke "nekadašnje tridesetoavgustovske većine".

"Uprkos činjenici da je preko 85 odsto građana Crne Gore bilo protiv priznanja tzv. države Kosovo i njenog uključivanja u međunarodne organizacije, jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN, vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića su nastavile kontinuitet spoljne politike Mila Đukanovića i Duška Markovića koja je u suprotnosti sa nacionalnim interesima Crne Gore i većine njenih građana", saopštili su iz Predsjedništva DNP-a.

Kazali su da zato podržavaju stav odborničkog kluba „Za budućnost Zete“, da se deklaracijom iskaže neslaganje sa "manjinskom politikom vlade Dritana Abazovića", ali i svih prethodnih vlada koje su, "suprotno većinskoj volji građana, sprovodile i sprovode izdajničku spoljnu politiku usmjerenu protiv interesa Crne Gore i najbliže nam države u regionu, Srbije".

"Istovremeno, Predsjedništvo DNP-a očekuje da nakon izglasavanja ove Deklaracije u Skupštini Zete, i druge opštine u Crnoj Gori u kojima većinu čine stranke nekadašnje tridesetoavgustovske većine, donesu istu Deklaraciju i tako započnu proces povratka Crne Gore svojim istorijskim, duhovnim i državotvrnim izvorištima", navodi se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici Predsjedništva DNP-a jednoglasno je usvojen i izvještaj o finansijskom poslovanju, uz "pohvale rukovodstvu partije što i ovu finansijsku godinu bez obzira na brojne poteškoće završava u finansijskom plusu", zaključuju iz te stranke.

Bonus video: