Kolašin: Prihvaćen prigovor Leposavića, opet će se glasati na jednom biračkom mjestu

"Članom 89 Zakona i izboru odbornika i poslanika, propisano je da, ako se utvrdi da je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji, veći od broja birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali, birački odbor se raspušta i imenuje novi, a glasanje na tom biračkom mjesu se ponavlja", kazali su iz OIK

26689 pregleda 565 reakcija 29 komentar(a)
Leposavić, Foto: Savo Prelević
Leposavić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.06.2023. 17:54h

Na biračkom mjestu broj 1 (JU SMŠ "Braća Selić") u Kolašinu, biće ponovljeno glasanje na vanrednim parlamentarnim izborima održanim u nedjelju, odlučila je danas Opštinska izborna komisija (OIK).

Kako je obrazloženo odluka je donesena, nakon što je prihvaćen jedan od prigovora izborne liste "Pravda za sve - dr Vladimir Leposavić", u kojem se navodi "da je broj glasačkih listića, potpisanih odrezaka i kupona veći od broja birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali".

"Članom 89 Zakona i izboru odbornika i poslanika, propisano je da ako se utvrdi da je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji, veći od broja birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali, birački odbor se raspušta i imenuje novi, a glasanje na tom biračkom mjesu se ponavlja. Ponovni izbori na biračkom mjestu broj 1. Kolašin 1 JU SMS Braća Selić" održaće se 18. juna ove godine", obrazloženo je iz OIK-a.

Izborna lista "Pravda za sve - dr Vladimir Leposavić", kolašinskoj OIK podnijela je, jednim aktom, 14 prigovora, koja su se odnosili na biračka mjesta 1 i 22.

OIK Nikšić i OIK Pljevlja odbile su prigovore liste "Pravda za sve - dr Vladimir Leposavić".

Bonus video: