Podgorica za 21. vijek: Program smo predstavili 10. aprila, a DF-SNP svoj nakon 24 dana

"Iako postoji dovoljno elemenata za to, mi nećemo reći da je neko prepisao od nas, već da smo i jedni i drugi prepoznali neke ključne potrebe građana Podgorice i ponudili slična rješenja za njihovo zadovoljenje. Zbog svega navedenog, molimo kolege da se ubuduće uzdrže od nesuvislih napada"
63 pregleda 5 komentar(a)
Podgorica za 21. vijek, Foto: Podgorica za 21. vijek
Podgorica za 21. vijek, Foto: Podgorica za 21. vijek
Ažurirano: 20.05.2018. 17:58h

Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA su svoj Program za Podgoricu predstavili još na zajedničkoj konvenciji, koja je održana 10. aprila u staroj zgradi Vlade, saopšteno je iz koalicije "Podgorica za 21. vijek".

"I osim kapitalnih projekata kao što su Nacionalni stadion i Zoo vrt, koji su u javnosti pobudili značajnu pažnju, u programu su jasno naznačeni, po dobro poznatom principu "problem – rješenje", i izgradnja nove gimnazije, kao i nove bolnice. S obzirom da je koalicija DF-a i SNP-a svoj program predstavila tek 4. maja, dakle 24 dana nakon što smo mi to učinili, tvrdnja gospođe Marović, najblaže rečeno, ne stoji. To što je Vladimir Čađenović, nosilac naše liste, u video formi rješenje za bolnicu predstavio prije nekoliko dana, ne znači da ono prije toga nije predstavljeno građanima u našem programu", kazali su iz koalicije "Podgorica za 21. vijek" reagujući na saopštenje Marije Marović, kandidatkinje za odbornicu koalicije "Sve za moj grad" koju čine Demokratski front (DF) i Socijalistička narodna partija (SNP).

U saopštenju koalicije "Podgorica za 21. vijek" se dodaje da iako je po tonu saopštenja koalicije DF-a i SNP-a svakome jasno da je ono sročeno u cilju odapinjanja otrovne strelice prema koaliciji Demokrata i Građanskog pokreta URA, ne želeći da ulaze u bilo kakvu raspravu, jer je njima kako tvrde cilj smjena ove vlasti i direktna konfrontacija sa režimom, moraju da isprave kako kažu, par netačnih navoda.

"Žao nam je što očigledno moramo da objašnjavamo, ali ako je neko prepisivao, onda je to svakako, imajući u vidu ovakvo stanje stvari i činjenični slijed događaja, upravo koalicija koju predstavlja gospođa Marović. No, iako postoji dovoljno elemenata za to, mi nećemo reći da je neko prepisao od nas, već da smo i jedni i drugi prepoznali neke ključne potrebe građana Podgorice i ponudili slična rješenja za njihovo zadovoljenje. Zbog svega navedenog, molimo kolege da se ubuduće uzdrže od nesuvislih napada. Naročito nekoliko dana pred izbore. Ovo pod uslovom da im je isti cilj kao i nama - smjena DPS-a kao sredstvo do postizanja demokratizacije društva i sprovođenja neophodnih reformi u svrhu unapređenja standarda života građana", zaključuje se u saopštenju koalicije "Podgorica za 21. vijek".

Bonus video: