Prvi rezultati ponovljenog glasanja na cetinjskom biralištu: SDP dobio 375 glasova, ostao ispod cenzusa

Glasanje na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II ponovljeno je nakon što je Ustavni sud usvojio žalbu SDP protiv rješenje Državne izborne komisije i naložio Izbornoj komisiji Prijestonice da ponovi izbore na tom biračkom mjestu

51327 pregleda 115 reakcija 110 komentar(a)
Sa glasačkog mjesta, Foto: Mediabiro
Sa glasačkog mjesta, Foto: Mediabiro

Na danas ponovljenom glasanju na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II na Cetinju, Socijaldemokratska partija (SDP) dobila je 375 glasova, objavio je na svom Tviter nalogu Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

To znači da su za prelazak cenzusa i ulazak u crnogorski parlament listi SDP "SDP- za našu kuću" falila 42 glasa.

Prema podacima CDT, koalicija Zajedno koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS) osvojila je 51 glas.

Prema istim podacima, Pokret Evropa sad (PES) dobio je 16 glasova, koalicija Hrabro se broji koju čine Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA osvojila je tri glasa, Hrvatska građanska inicijativa (HGI) dva, a Pravda za sve i Pokret Preokret po jedan glas.

CDT je objavio da je od 672 upisanih birača glasalo njih 454, a da je pet glasačkih listića proglašeno nevažećim.

Iste rezultate što se tiče broja dobijenih glasova je na Tviteru objavio i Centar za monitoring (CeMI).

Glasanje na biračkom mjestu Lovćenski partizanski odred II ponovljeno je nakon što je Ustavni sud usvojio žalbu SDP protiv rješenje Državne izborne komisije i naložio Izbornoj komisiji Prijestonice da ponovi parlamentarne izbore na tom biračkom mjestu.

SDP je žalbu podnio zbog, kako su kazali, nepoklapanja broja kontrolnih listića sa brojem birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali.

Na parlamentarnim izborima 11. juna, na ovom biralištu, koalicija Zajedno osvojila je 125 glasova, SDP 122, a Pokret Evropa sad 49 glasova.

SDP-u je za parlamentarni status bilo potrebno dodatnih 295 glasova.

Bonus video: