Vuksanović sa Gerasimenkom: HGI će biti glas i Ukrajine u Skupštini Crne Gore

"Ukrajina, dok se junački i hrabro bori za svoju slobodu, istovremeno brani vrijednosti civilizovanog svijeta", dodao je Vuksanović

3448 pregleda 0 komentar(a)
Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Vuksanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative (HGI) i poslanik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović, kazao je, na sastanku u Podgorici sa ambasadorom Ukrajine Olehom Gerasimenkom, da će ta partije biti glas i Ukrajine u Skupštini Crne Gore.

To je saopšteno na sajtu HGI-ja.

Borba ukrajinskog naroda, dodao je on, zaslužuje svako poštovanje i divljenje.

"Vuksanović je izrazio solidarnost i duhovnu blizinu s ukrajinskim narodom na čelu s predsjednikom Volodimirom Zelenskim, koji brani svoju teritoriju pod udarom ruske agresije", navodi se na sajtu HGI-ja.

Rekao je, kako se navodi, da danas Ukrajina, dok se junački i hrabro bori za svoju slobodu, istovremeno brani vrijednosti civilizovanog svijeta

"Ambasador Gerasimenko je zahvalio Vuksanoviću na podršci i iskazanom prijateljstvu prema narodu Ukrajine. Čestitao je uspjeh Hrvatske građanske inicijative na proteklim izborim i povratku u crnogorski parlament, istakavši da je to dobro za državu Crnu Goru i afirmaciju manjinskih prava. On je izrazio zadovoljstvo ogromnom podrškom na koju nailazi u Crnoj Gori", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: