Mašković: Iza nas je godina političke manipulacije i izrugavanja demokratiji

"Umjesto povlačenja nakon izglasavanja nepovjerenja, uslijedilo je uspostavljanje tehničke vlade koja je trajala tri puta više od one u redovnom mandatu", ističe funkcioner SD-a

2988 pregleda 11 komentar(a)
Mašković, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Mašković, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Član Izvršnog odbora Socijaldemokrata (SD) Miloš Mašković ocijenio je da je tehnička vlada Dritana Abazovića postala "paradigma za političku manipulaciju i izrugavanje" onome što, kako je rekao, suštinski jesu temelji demokratije.

"Umjesto povlačenja nakon izglasavanja nepovjerenja, uslijedilo je uspostavljanje tehničke vlade koja je trajala tri puta više od one u redovnom mandatu", saopštio je Mašković.

Robovanje Crne Gore vladi Abazovića u tehničkom mandatu, dodaje, prouzrokovalo je ogromnu štetu za državu i građane.

"Crna Gora pretrpjela je velike gubitke u prethodnih godinu dana. Naša ekonomija je na koljenima, vlada haos u bezbjednosnom i javnom sektoru, međunarodni ugled gotovo da ne postoji, a često su u pitanje dovođeni i pristupni pregovori sa Evropskom unijom, a sve to je rezultat potčinjavanja državnog aparata Abazoviću koji je jasno ignorisao demokratski imperativ, a sve na štetu crnogorskog naroda i države", rekao je funkcioner SD-a.

Kazao je da su ozbiljno urušavanje demokratskih principa i nedostatak političke odgovornosti šteta za koju će ceh platiti građani.

"Međutim, ostaje pitanje ko će i na koji način snositi odgovornost za sva politička i pravna nedjela počinjena u prethodnoj godini, od Temeljnog ugovora, preko ugrožavanja slobode medija, neprimjerenog uticaja na sudstvo i tužilaštvo, do političkog revanšizma”, zaključio je Mašković.

Bonus video: