ZBCG: Milatović da kaže hoće li podržati formiranje vlade sa partijama s liste DPS-a

"Želimo još jednom da ponovimo da je ZBCG sve vrijeme bila za ulazak u vladu, što smo juče i zvanično potvrdili, a što je Milojko Spajić sve vrijeme i znao, ali mu očigledno nije odgovaralo. Evo mu prilika da nas demantuje", navodi se u saopštenju

40509 pregleda 174 reakcija 165 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Koalicija "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) pozvala je predsjednika države i zamjenika predsjednika Pokreta Evropa sad (PES) Jakova Milatovića da se javno izjasni da li će prisustvovati sjednici svojih stranačkih organa i da li će podržati, kako su kazali, formiranje vlade sa političkim subjektima sa izborne liste Demokratske partije socijalista (DPS).

"Pošto se predsjednik države poziva na inkluziju i istorijsku pobjedu od 02. aprila, želimo takođe da ga upitamo ko je pobijedio, a ko izgubio tog dana? Pošto nekoliko mjeseci nakon završenih predsjedničkih izbora i 'istorijske pobjede' izgleda da je pobijedio onaj za koga nam se tog dana učinilo da je izgubio - Milo Đukanović. Ovo pitanje ne postavljamo da bismo unosili bilo kakve razdore u PES, nego da provjerimo da li je Milatović i dalje onaj isti čovjek koga smo mi podržali u predsjedničkoj kampanji na jasnoj politici borbe protiv bivšeg korumpiranog i kriminalizovanog režima", navodi se u saopštenju Medijskog tima ZBCG.

Kazali su da u razgovorima sa mandatarom, predsjednikom PES-a Milojkom Spajićem, nisu mogli dobiti precizan odgovor da li će "kostur" vlade činiti "stranke koje su bile protiv DPS-a" ili stranke koje su "sve vrijeme bile jurišni odredi Mila Đukanovića". Tako da je važno, naglašavaju, šta o "prekrajanju izborne volje i vraćanju DPS-a" na vlast misli Milatović, "jedan od lidera PES-a".

"Razumijemo nervozu Milojka Spajića pred održavanje sjednice kluba poslanika i Glavnog odbora PES-a, tako i njegovo posljednje saopštenje u kojem su od riječi do riječi prepisane formulacije iz saopštenja DPS-a, kako bi se mandataru olakšala pozicija u poslaničkom klubu da donese odluku zbog koje ga nije glasao nijedan glasač PES-a.

"A što se tiče našeg odnosa i saradnje prema BS-u, svakako bi bila logičnija i smislenija, nego saradnja Spajića sa Demokratama koje su bile na izbornoj listi sa Dritanom Abazovićem koga su Spajić i njegovi funkcioneri optužili za sve i svašta uključujući i kreiranje afere Do Kvon", dodaju iz koalicije ZBCG.

Poručuju da su sve vrijeme bili za ulazak u vladu što su, kako navode, potvrdili i jučerašnjim prihvatanjem Spajićeve ponude.

"Bez namjere da utičemo na odluke Jakova Milatovića, poslaničkog kluba i GO PES-a, samo želimo još jednom da ponovimo da je ZBCG sve vrijeme bila za ulazak u vladu, što smo juče i zvanično potvrdili, a što je Milojko Spajić sve vrijeme i znao, ali mu očigledno nije odgovaralo. Evo mu prilika da nas demantuje. Ostalo je jos dva i po mjeseca do isteka roka u kojem treba da se formira nova Vlada Crne Gore, a ovu situaciju treba razjasniti i svačiju odgovornost precizno definisati", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: