GO SNP u četvrtak o ulasku u novu vladu, podršci Mandiću...

Niko od četiri sagovornika Vijesti iz buduće vladajuće koalicije nije mogao sa sigurnošću da tvrdi kako će se situacija riješiti

17609 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
SNP, Foto: Miloš Rudović
SNP, Foto: Miloš Rudović

Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) sjutra (četvrtak 26. oktobar) će se na sjednici izjasniti u ulasku te partije u novu vladu, kao i o podršci njihovim kandidatima za ministarska i vicepremijerska mjesta.

Predsjedništvo SNP-a u ponedjeljak je predložilo da lideru partije, dosadašnjem vicepremijeru i ministru poljoprivrede Vladimiru Jokoviću ostane samo taj ministarski resor, a da Dragoslav Šćekić, dosadašnji ministar zdravlja, bude i potpredsjednik Vlade i ministar sporta.

Šćekić bi, prema tom predlogu trebalo da bude potpredsjednik vlade za regionalni razvoj i ministar sporta i mladih. Međutim, to mjesto ne postoji u potpisanom sporazumu 11 lidera stranaka koje će činiti buduću parlamentarnu većinu.

U sporazumu piše da SNP predlaže "potpredsjednika za regionalni razvoj sa resorom ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede", kao i ministra sporta i mladih, dok je rukovodstvo SNP pokušalo da spoji poziciju vicepremijera sa resorom sporta.

Niko od četiri sagovornika Vijesti iz buduće vladajuće koalicije nije mogao sa sigurnošću da tvrdi kako će se ova situacija riješiti.

"Ako Spajić (mandatar za sastav nove vlade Milojko Spajić) to prihvati, moraćemo da potpišemo novi aneks sporazuma, ali prvo da vidimo hoće li glavni odbor SNP to potvrditi", rekao je jedan izvor iz koalicije.

Drugi sagovornik je rekao da "GO SNP mora ispraviti tu odluku u skladu sa sporazumom".

Ni u SNP-u navodno ne znaju kako će se sve završiti.

Na sjednici će se GO SNP-a izjasniti i o podršci kandidatu koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) Andriji Mandiću za predsjednika Skupštine.

GO SNP-a sjutra će konstatovati ostavke na članstvo u tom tijelu Danijeli Đurović, Marku Kovaču, Miomiru Vojinoviću, Nebojši Vuksanoviću, Andriji Ćetkoviću i Mariji Radinović.

Na dnevnom redu je i analiza rezultata parlamentranih izbora po opštinama, kao i informacija o finansijskoj situaciji.

Bonus video: