DPS bira predsjednika partije 28. januara naredne godine

Partijski izbori na lokalnom nivou će biti održani na proljeće. "Nakon završenih izbora uslijediće i organizacija Kongresa čime će Demokratska partija socijalista dobiti i novi sastav Glavnog odbora i time zaokružiti reformski proces započet na prethodnom, vanrednom 9. Kongresu", saopštio je DPS

8281 pregleda 122 reakcija 42 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) na danas održanoj sjednici je usvojilo predlog Odluke o pravilima, kriterijumima i načinu sprovođenja neposrednih izbora koji će dostaviti Glavnom odboru te stranke na odlučivanje.

Pomenutom odlukom definisano je da se 28. januara naredne godine održe izbori na kojima će se birati predsjednik i potpredsjednici DPS-a.

"Na sjednici je konstatovano zadovoljstvo što Demokratska partija socijalista nastavlja da uvodi nove standarde na političkoj sceni Crne Gore, budući da će po prvi put svi članovi neke političke partije imati pravo glasa i učestvovati na ovakav način u izboru partijskog rukovodstva", saopštilo je Predsjedništvo DPS-a.

Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a je Danijel Živković, nakon što se sa funkcije predsjednika te stranke povukao dugogodišnji lider DPS-a Milo Đukanović.

"Takođe, na sjednici je konstatovano da je potrebno nastaviti sa partijskom obnovom partije i na lokalnom nivou, te je, shodno odluci, predviđeno da se neposredni partijski izbori na lokalnom nivou održe na proljeće naredne godine", dodaje se u saopštenju.

Konačno, nakon završenih izbora uslijediće i organizacija Kongresa DPS-a, čime će, kako su kazali, ta stranka i novi sastav Glavnog odbora i time "zaokružiti reformski proces započet na prethodnom, vanrednom 9. Kongresu".

Na sjednici Predsjedništva DPS-a razmatrane su i ostale aktuelne političke teme.

Bonus video: