Klub poslanika DPS: Iniciraćemo pooštravanja kaznene politike za djela protiv polnih i i seksualnih sloboda...

Iz DPS-a su kazali da će u najskorijem roku u skupštinsku proceduru staviti Predlog za izmjenu i dopunu Krivičnog zakonika

8030 pregleda 11 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS

Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) iniciraće izmjene i dopune Krivičnog zakonika u dijelu koji se tiče pooštravanja kaznene politike za pojedina krivična djela iz oblasti djela protiv polnih i seksualnih sloboda kao i nasilja u porodici.

Iz DPS-a su kazali da će u najskorijem roku u skupštinsku proceduru staviti Predlog za izmjenu i dopunu Krivičnog zakonika.

Kako su rekli, izmjene Krivičnog zakonika tražiće s obzirom na to da je nasilje u porodici problem s kojim se sve učestalije suočava cijelo društvo, a da aktuelne kazne nijesu adekvatne za učinjeno nedjelo.

„Posebno ako se osvrnemo na posljednji slučaj koji je izazvao pažnju javnosti, gdje je onome koji je mučki zlostavljao suprugu koja je preminula izrečena najveća kazna koju Krivični zakonik predviđa, a to je 12 godina“, kaže se u saopštenju DPS-a.

Iz te partije su naveli da sve to potvrđuje odličnost njihove borbe i posvećenosti tom problemu, kao i težnji da nasilnici, ma kojoj grupi pripadali, budu najoštrije sankcionisani.

„Posebno napominjemo da ćemo se, kao što je to bio slučaj do sada, i ubuduće zalagati za nultu toleranciju prema svim oblicima nasilja kao i cilju dalje izgradnje pravednijeg, humanijeg i demokratskijeg društva po mjeri kako svake djevojčice i žene, koje su najčešće meta nasilnika, tako i sigurnosti i bezbjednosti svakog građanina Crne Gore“, poručili su iz DPS-a.

Bonus video: