Međuvladina konferencija Crna Gora - EU održaće se u januaru

Međuvladina konferencija je nezvanično najavljivana za danas, ali nije bilo zvanične potvrde iz Brisela

13165 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Politička Međuvladina konferencija Crna Gora – EU iako nezvanično najavljivana za ovaj mjesec, ipak će biti održana u januaru naredne godine u Briselu, saznaju Vijesti.

Međuvladina konferencija je nezvanično najavljivana za danas, ali nije bilo zvanične potvrde iz Brisela. U Briselu danas boravi premijer Milojko Spajić i ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, u zvaničnoj posjeti.

Iako su velika očekivanja od Međuvladine konferencije nakon Samita EU-Zapadni Balkan, izvor Vijesti ranije je rekao da neće biti donijete velike odluke "ali bi bila odlično priznanje i podrška novoj Vladi i većini da nastavi ubrzanim tempom reformi".

Nakon toga, kako kaže, bi na proljeće mogla biti nova Međuvladina konferencija na kojoj bi Crna Gora, ako uradi domaći zadatak, ili dobila ili bi joj se najavilo dobijanje završnih mjerila za poglavlja 23 i 24 koja se odnose na vladavinu prava.

Da bi Crna Gora mogla početkom naredne godine da dobije šansu za ispunjavanje privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24, najavili su zvaničnici EU na brifingu sa crnogorskim novinarima početkom ove sedmice.

Bonus video: