Knežević: Rakčević glavni kočničar razgraničenja Zete i Podgorice

"Ako gospođa Injac ne odbije Rakčevića od Zećana preispitaćemo naše učešće u koaliciji u Glavnom gradu", kazao je lider Demokratske narodne partije

19796 pregleda 171 reakcija 40 komentar(a)
Foto: Biljana Matijašević
Foto: Biljana Matijašević

Lider Demokratske narodne partije i poslanik u Skupštini Milan Knežević optužio je zamjenika gradonačelnika Podgorice Luku Rakčevića da je "glavni kočničar" razgraničenja Zete i Podgorice.

"Komisija iz Zete traži da dogovorimo nesporni dio, a za sporni da idemo na arbitražu, dok Luka Rakčević koči svaku mogućnost dogovora. Ako gospođa Injac ne postavi Luku Rakčevića 'na kružni tok u bloku 5' i odbije ga od Zećana preispitaćemo naše učešće u koaliciji u Glavnom gradu", rekao je Knežević.

Kazao je da postoje parcele u industrijskoj zoni, od poteza Zelenike do Mosta na Cijevni, koje nijesu sporne, ali postoje i sporne parcele oko detaljnog urbanističkog plana (DUP) Dajbabe i pored postrojenja aluminijuma (Kombinat aluminijuma).

"Mi smo ponudili kompromis. Došlo je do prve promjene DUP-a Dajbabe i sad je veliko pitanje šta je DUP Dajbabe i da li postoji. Tamo je sada DUP Zabjelo 1 ili Zabjelo 2 i to želim da znaju građani Dajbaba kako se bacaju sa njima, ne želeći da im omoguće da se razvijaju u okviru Glavnog grada. Ne želimo nijedno naseljeno mjesto u Mjesnoj zajednici Dajbabe, ali želimo dio katastrske opštine Dajbabe, koja je sad izmijenjena detaljnim urbanističkim planom", kazao je Knežević. On je rekao da već šest mjeseci svi koriste "lukavost oko razgraničenja", a da Zeta čeka milionske investicije.

Bonus video: