Kaluđerović: Trobojka duboko utemeljena u našoj tradiciji DPS-u smeta jer označava slobodu, jednakost i bratstvo

"Zlonamjerno je tvrditi da trobojka negira državnost Crne Gore već je upravo suprotno – predstavlja jedan od istorijskih simbola Crne Gore, koji je duboko utemeljen u našoj tradiciji", kazala je Kaluđerović

4552 pregleda 39 reakcija 39 komentar(a)
Kaluđerović, Foto: SNP
Kaluđerović, Foto: SNP

Najava Demokratske partije socilaista (DPS) da će inicirati smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, zbog trobojke u njegovom kabinetu, predstavlja nastavak politike lutanja te stranke, saopštila je danas Slađana Kaluđerović, poslanica Socijalističke narodne partije (SNP).

"Zlonamjerno je tvrditi da trobojka negira državnost Crne Gore već je upravo suprotno – predstavlja jedan od istorijskih simbola Crne Gore, koji je duboko utemeljen u našoj tradiciji. Podsjetila bih da je to potvrđivao i DPS, pa je tako trobojka krasila kabinet Mila Đukanovića tokom njegovog prvog predsjedničkog mandata, dok je sam Đukanović izjavio da je trobojka za DPS prihvatljiva. Takođe, bivši premijer Igor Lukšić, koji je bio i potpredsjednik DPS-a, predlagao je vraćanje trobojke kao predsjedničke zastave", istakla je Kaluđerović u saopštenju.

Ona je dodala da nije slučajno što DPS-u smeta trobojka, jer ona kako poručuje Kaluđerović označava - slobodu, jednakost i bratstvo.

"Upravo je DPS simbol neslobode, nejednakosti i podjela u Crnoj Gori. Smatramo da je najavljena inicijativa DPS-a za smjenu predsjednika Skupštine još jedan politikantski čin u cilju skretanja pažnje javnosti sa suštinskih problema, prije svega borbe protiv kriminalnih klanova, čije se zastave, upravo zahvaljujući DPS-u, vijore širom Crne Gore", zaključila je Kaluđerović.

Bonus video: