Ivanović: Radujem se Vučićevom dolasku u Crnu Goru, nadam se da će poslije toga da se povuče iz politike

Jedan od osnivača Vijesti i predsjednik Odbora menadžera Vijesti odgovorio predsjedniku Srbije

51779 pregleda 148 reakcija 68 komentar(a)
Ivanović i Vučić, Foto: Boris Pejović
Ivanović i Vučić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić napao je danas na konferenciji za medije jednog od osnivača Vijesti i predsjednika Odbora menadžera Željka Ivanovića i pomoćnika glavnog urednika Vijesti Vukašina Obradovića zbog teksta o vezama njegovog brata Andreja i kontroverznog biznismena s Kosova, Zvonka Veselinovića.

Govoreći o Ivanoviću, Vučić je rekao da će mu odgovoriti kad dođe u Podgoricu, a Ivanović, za Nova.rs ističe da se raduje novom dolasku predsjednika Srbije u Crnu Goru i da se nada da će se poslije toga povući iz politike.

"Što se tiče Vijesti, tamo vam je onaj Đilasov urednik Obradović postavljen iz Vranja. A onaj drugi je učestvovao u filmu onom - Vučić zločinac, ubica, Hitler, masovni ludak i ne znam šta je već, Ivanović (Željko prim.aut). On je već učestvovao u tome... E, ali njemu ću da odem u Crnu Goru da odgovaram, a ne ovdje. A ovim našima nema potrebe da odgovaram, na te laži smo već navikli. Samo ne znam kako ih ne mrzi da lažu. Moj brat nikad u životu nije otišao u lov, čuj milijarde… Ne znam šta bih vam rekao, mali ljudi obično imaju velike frustracije, a mali su zato što nikada nisu razumjeli potrebe svoje zemlje i naroda, jedino što ih je interesovalo su potrebe njihovog donjeg dijela leđa i ništa više“, rekao je Vučić.

U izjavi za Nova.rs Ivanović je podsjetio da ga je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kroz svoju propagandu, označavao kao četnika, a da ga Vučić, s druge strane, opisuje kao antisrbina.

"Milo i njegova organizovana propagandna grupa (OPG) kažu da sam četnik, Vučić i njegova OPG pišu i laju da sa antisrbin - moj je zaključak, kad ukrstim ta stanovišta, je da urednici i novinari Vijesti rade sjajan posao čim izazivaju toliki bijes kod moćnika“, objašnjava Ivanović.

On dodaje da se raduje najavi Vučića da će ponovo doći u Crnu Goru.

"Veći skiciram novu kolumnu - "Vučić na kanabeu 2". Nakon toga se nadam da će se Vučić povući iz politike, shvatajući moju više puta ponovljenu poruku da nema budućnosti Srbije bez demokratije i slobodnih medija, čiji je on nepopravljivi negator i neprijatelj", zaključuje Ivanović.

Vijesti su 23. januara objavile "Zvonko i Andrej slavili milijardu" u kom se navodi su Ljubo Milović i Nikšićanin Miloš Božović mjesecima komentarisali bezbjednosne službe u Crnoj Gori i Srbiji, kriminalne klanove koji djeluju na teritoriji te dvije države, a onda i konstatovali da Andrej Vučić i Zvonko Veselinović drže sve konce u rukama i da su nedavno slavili prvu zarađenu milijardu eura.

Bonus video: