Bečić: Poziv mladima da se školuju i priključe i pomognu da gradimo bezbjednosni sektor na zdravim osnovama

Povodom obilježavanja 100 dana rada 44. Vlade, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo odbrane organizovali su zajedničku aktivnost

8733 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Bečić, Foto: Mediabiro
Bečić, Foto: Mediabiro

Vlada Crne Gore, zajedno sa partnerima, ulaže velike napore kako bi unaprijedila uslove za rad bezbjednosnog sektora, saopštio je potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić.

Agencija Mediabiro prenosi da su povodom obilježavanja 100 dana rada 44. Vlade, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo odbrane organizovali zajedničku aktivnost u Šoping centru BIG Fashion u Podgorici.

Događaj je upotpunjen muzičkim performansom orkestra Vojske Crne Gore, a štandove su obišli ministar odbrane Dragan Krapović, unutrašnjih poslova Danilo Šaranović i Bečić.

"Ono što je najvažnije, i ono što je temelj jesu ljudi – ljudski resursii i kadrovi. Moramo priznati da se generalno kao društvo susrjećemo sa kadrovskim deficitima. Zato evo jedan poziv mladim ljudima da se školuju i priključe, i na taj način nam pomognu da gradimo bezbjednosni sektor na zdravim osnovama. Jer samo tako možemo dati doprinos kako bi imali sektor koji je lišen politike, korupcije i kriminala", istakao je Bečić.

Krapović je rekao da je ovo idealna prilika da izađemo iz naših svakodnevnih aktivnosti.

On je dodao da su na ovaj način pokušali da se u nekom drugom svjetlu prikažu građanima, prezentuju sve ono čima se bavi Uprava policije kao i Vojska Crne Gore.

"Ovo je prilika da građanima priđemo kroz jedan drugačiji marketinški put, da ih na neki način animiramo kako bi se uključili u bezbjednosni sektor. Naročito je bitno za mlade da vide koje su mogućnosti za školovanje, a da sa druge strane imaju jednu respektabilnu karijeru u Vojsci Crne Gore. Nadam se da će građani ovo vrjednovati na pravi način", kazao je Krapović.

Krapović
Krapovićfoto: Mediabiro

On je istakao da je pristup 44. Vlade lišen svih političkih pristrasnosti, i istakao da je to najvažnija poruka koju mogu poslati.

"Svi koji poštuju Ustav i Zakon Crne Gore, svi moralni i čestiti profesionalci bez obzira na političku i vjersku pripadnost su apsolutno dobrodošli u sistem odbrane Crne Gore", poručio je Krapović.

Mediabiro prenosi da su građani bili u prilici da se kroz razgovor i druženje sa pripadnicima vojske i policije upoznaju sa radom institucija sistema bezbjednosti i dobiju više informacija o školovanju, usavršavanju i mogućnostima zapošljavanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Ministarstvu odbrane.

Bonus video: