PES: Zvanični Brisel prepoznao odlične rezultate Vlade i parlamenta, za razliku od DPS-a i GP URA

"Ne može se vjerovati onoj opoziciji koja je slala poruke da se 43. Vlada formira kao uvod u deblokadu institucija, a za vrijeme njihove vladavine imali smo potpuno degradiranje institucija i usvajanje neustavnih zakona", navodi PES

4524 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Ohrabrujuće poruke koje se u kontinuitetu mogu čuti od ključnih zvaničnika iz Brisela plod su odličnih rezultata koje je za kratko vrijeme postigla Vlada u saradnji sa parlamentom, saopštio je Pokret Evropa sad.

Konkretna postignuća na evropskom putu, za razliku od evropskih lidera, dodaje PES, "očigledno ne prepoznaju jedino u dijelu opozicije".

To su, kako su kazali, oni političari iz Demokratske partije socijalista i Građanskog pokreta URA koji danas "optužuju jedni druge za propast i stagnaciju" Crne Gore u prethodnom periodu, a zajedno su glasali za konstituisanje prethodne Vlade.

"Oni penzioneri koji su do prije dvije godine primali svega 143 eura minimalnu penziju, ne mogu vjerovati opoziciji koja ih ubjeđuje da 44. Vlada nema rezultata u unaprjeđenju životnog standarda. Takođe, ne može se vjerovati onoj opoziciji koja je slala poruke da se 43. Vlada formira kao uvod u deblokadu institucija, a za vrijeme njihove vladavine imali smo potpuno degradiranje institucija i usvajanje neustavnih zakona", dodaje PES..

Stoga, kako su kazali, ukoliko opozicija ne može da prepozna rezultate aktuelne Vlade na evropskom putu, zvanični Brisel sa tim nema problema. "Nažalost, to najbolje govori koliko su dosadašnje ocjene opozicije bile 'objektivne'", zaključuje PES.

Bonus video: