Stanić: Partijska pripadnost Maraš njena ključna prednost, ona je oličenje partijskog, otuđenog i bahatog odnosa

Stanić rekao da ga čini tužnim to što je DPS reagovao povodom njegovom saopštenja i citirao funkcionera i poslanika DPS-a Nikolu Janovića koji je izjavio da je trebalo da se zahvale funckionerima koji su koristili politiku za lične interese

2888 pregleda 14 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Šef medijskog tima Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić rekao je da je očekivao da na njegov jučerašnji stav odgovore Verica Maraš ili Dario Vraneš, ali da je na njega odgovorila Demokratska partija socijalista (DPS) što ga čini tužnim jer je, ističe, očigledno partijska pripadnost Maraš njena ključna prednost.

Stanić je prethodno rekao da "da nije Verica Maraš radila to što je radila u državnoj firmi, ne bi danas Dario Vraneš organizovao nezakonito obilježavanje Dana državnost susjedne države u Pljevljima". Na to je reagovao član Izvršnog odbora DPS-a Boris Muratović koji je poručio da Stanić nastavlja s politikom koja je SDP dovela do statusa vanparlamentarne stranke.

"Izgleda da se od njenih advokata iz DPS ne smije pitati zašto pored miliona koje je uzela od “Plantaža”, 300.000 eura za kupovinu stana, bonusa od 75.000 eura, trkačkog voznog parka i plate koja iznosila 7.367 eura – sada želi da uzme još 300.000 eura od te državne firme? I jeste, upravo je ta bahatost, bezobrazluk i otimanje državnog novca Verice i drugih “Verica” dovela do toga da danas neki Vraneš može s pozicije predsjednika opštine da unižava državu", rekao je Stanić.

Kako bi pojasnio svoj stav citirao je poslanika i člana predsjedništva DPS-a Nikolu Janovića koji je izjavio “trebali smo se zahvaliti funckionerima koji su koristili politiku za lične interese”.

"Pa nek Muratović i DPS prvo odgovore njemu, pa onda meni. I nemojte potezati priču o parlamentarnom statusu i saradnji. Upravo je saradnja DPS, ostataka DF i Leposavića u Državnoj izbornoj komisiji pa u partijskom Ustavnom sudu dovela do toga da se nezakonito spriječi ulazak SDP u Skupštinu Crne Gore. A to se danas itekako vidi, jer vi i za pokretanje smjene Mandića “čekate dok se stvore uslovi”, odnosno dok vas PES ne zovne u vlast. Takvih kalkulacija sa nama nije bilo ni za Leposavića ni za Vesnu Bratić ni za ostale iz Vlade Zdravka Krivokapića, što danas građani odlično primjećuju dok prate skupštinska zasijedanja. Oko vašeg strateškog partnerstva sa SPC u devedesetim - do posljednje predsjedničke romanse sa Mandićem mogao bi se roman napisati, zato nemojmo o tome", rekao je Stanić.

Poručio je da se reforme ne postižu elektronskim biranjem, nego raskrštanjem sa pogrešnim praksama i “navikama”.

"... a upravo je Verica Maraš bila oličenje te vrste partijskog, otuđenog i bahatog odnosa prema državnoj imovini i novcu svih građana Crne Gore. Prijateljski savjet – krenite od nje, pa redom, zaključio je Stanić.

Bonus video: