Živković: Zabrinuti smo u pogledu smjera državne politike i evropskog puta Crne Gore

Živković je, kako se navodi u saopštenju DPS-a, poželivši Trokazom uspješan angažman u obavljanju dužnosti na pitanjima Zapadnog Balkana, upoznao sa aktivnostima DPS-a, ističući snažnu privrženost partije procesu EU integracija i njenu konstruktivnu ulogu u opoziciji u tom pravcu

5077 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Demokratska partija socijalista
Sa sastanka, Foto: Demokratska partija socijalista

Imamo zabrinutost u pogledu smjera državne politike i evropskog puta Crne Gore, posebno ako se ima u vidu najava o rekonstrukciji Vlade sa strankama koje su svojim dosadašnjim djelovanjem pokazale da su suprotstavljene evropskim vrijednostima, kazao je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković.

On je to kazao na sastanku sa specijalnim izaslanikom Vlade Francuske za Zapadni Balkan koji boravi u Crnoj Gori Reneom Trokazom i ambasadorkom Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske.

Živković je, kako se navodi u saopštenju DPS-a, poželivši Trokazom uspješan angažman u obavljanju dužnosti na pitanjima Zapadnog Balkana, upoznao sa aktivnostima DPS-a, ističući snažnu privrženost partije procesu EU integracija i njenu konstruktivnu ulogu u opoziciji u tom pravcu.

On je dodao da je u kontekstu regionalne i međunarodne situacije potreban dodatan napor svih aktera kako bi se održala evropska perspektiva Crne Gore i Zapadnog Balkana.

"U tom pravcu, predsjednik DPS-a Danijel Živković je izrazio uvjerenje da će djelovanje Specijalnog izaslanika biti ohrabrenje za Crnu Goru i Zapadni Balkan i potvrda da će Francuska, bilateralno i unutar Evropske unije, nastaviti da afirmiše politiku proširenja i pruža ekspertsku i političku podršku evropskoj perspektivi Crne Gore", piše u saopštenju.

Trokaz je, kako navode, podjelio zadovoljstvo prvom zvaničnom posjetom Crnoj Gori i ocjenivši da je Crna Gora predvodnik procesa integracije u Evropsku uniju te izrazio očekivanje da će se u narednom periodu reforme sprovoditi ubrzano "kako bi u doglednoj budućnosti Crna Gora ostvarila punopravno članstvo, što je obostrani interes i države i Evropske unije, posebno uzimajući u obzir geopolitička kretanja. Potvrdio je snažnu podršku Francuske na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji."

Bonus video: