Nikolić: Izjava Maslenikova zaslužuje reakciju Vlade i MVP

"Vlada ne bi smjela da ignoriše uznemiravajuće poruke zvaničnih diplomatskih predstavnika Ruske Federacije, posebno jer je premijer u Maslenikovom intervjuu pohvaljen kao euroskeptik, i neko ko je u Davosu izjavio da to što Crna Gora slijedi vanjsku politiku EU, i što se pridružila sankcijama protiv Rusije, zemlji nije donijelo nikakvu korist"

5918 pregleda 16 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Izjava ruskog ambasadora Maslenikova da Rusija ima namjeru da se konfrontira sa zemljama Zapadnog Balkana ukoliko budu insistirale na tome da postanu članice EU, zaslužuje reakciju Vlade i Ministarstva vanjskih poslova (MVP), saopštio je danas Andrija Nikolić, šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS).

Ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov rekao je ranije u intervjuu za ruski list "Izvestija", koji je objavljen na sajtu ambasade da širenje Evropske unije (EU) na Balkan znači uvlačenje zemalja u regionu u konfrontaciju sa Rusijom.

On je dodao i da je premijer Milojko Spajić u intervjuu Maslenikova pohvaljen kao euroskeptik, i neko ko je u Davosu izjavio da to što Crna Gora slijedi vanjsku politiku EU, i što se pridružila sankcijama protiv Rusije, zemlji nije donijelo nikakvu korist, te da građani treba da znaju da li je to zaista Spajićev stav ili netačna interpretacija od strane ruskog ambasadora.

"Vlada ne bi smjela da ignoriše uznemiravajuće poruke zvaničnih diplomatskih predstavnika Ruske Federacije, posebno jer je premijer u Maslenikovom intervjuu pohvaljen kao euroskeptik, i neko ko je u Davosu izjavio da to što Crna Gora slijedi vanjsku politiku EU, i što se pridružila sankcijama protiv Rusije, zemlji nije donijelo nikakvu korist. Građani treba da znaju da li je to zaista Spajićev stav ili netačna interpretacija od strane ruskog ambasadora", istakao je Nikolić u saopštenju.

On je kazao da "posljednji stavovi ambasadora Rusije u Crnoj Gori samo potvrđuju, da je naivno očekivati da će Andrija Mandić, ma koliko se nekom dojmio kao Dalaj Lama, sa visoke institucionalne pozicije, duvati u jedra evropskom putu Crne Gore".

"Naprotiv, dugogodišnji šef proruskog Demokratskog fronta, činiće sve da spriječi ulazak Crne Gore u EU, jednako kao što je to radio kad je bilo u pitanju članstvo Crne Gore u NATO. Uzgred, podatak koji iznosi ambasador Maslenikov, da kod građana Crne Gore raste podrška Rusiji, ukoliko je tačan ne treba se čuditi – na vlasti su već tri i po godine ljudi koji su neposredno ili posredno izašli iz ruskog šinjela, i otuda propaganda koja se finansira iz istog tog centra, ostavlja svoje tragove i na javnom mnjenju", zaključio je Nikolić.

Bonus video: