Vujović: Borba ukrajinskog naroda nije samo borba za slobodu Ukrajine već i za slobodu svake suverene zemlje

"Teško da može biti većeg paradoksa koji je samo jedna u nizu devijacija koja oslikava današnju političku scenu, odnosno parlamentarnu većinu, čiji je suštinski lider glavni moskovski igrač i nosilac Vulinove sablje Andirja Mandić"

3047 pregleda 12 komentar(a)
Vujović, Foto: SDP
Vujović, Foto: SDP

Na dvogodišnjicu ruske agresije na Ukrajinu Socijaldemokratska partija (SDP) još jednom iskazuje svoju punu podšku herojskoj borbi ukrajinskog naroda, koja nije samo borba za slobodu Ukrajine već i za slobodu svake suverene zemlje koja se može naći na udaru agresorskih i osvajačkih politika, saopštio je predsjednik SDP-a Ivan Vujović.

"Podsjećamo, i čast nam je da je SDP, odmah nakon početka invazije, u crnogorskom Parlamentu predložio usvajanje Rezolucije o osudi ruske agresije, čime smo kao najviši zakonodavni i predstavnički dom promptno iskazali svoj odnos prema agresiji. Ta rezolucija je bila ugaoni kamen kojom se, i pored nekih pokušaja opstrukcija, utemeljila ispravna vanjska politika Crne Gore prema ovom, nažalost i dalje gorućem i aktuelnom, globalnom pitanju. Odnos prema besprizornoj agresiji Rusije na Ukrajinu je bio i jeste najbolji pokazatelj, ne samo političkog, već prije svega civilizacijskog karaktera svih aktera na javnoj sceni. Oni koji su glasali protiv Rezolucije o ruskoj agresiji i koji su je nazivali 'bezvrijedniom pamfletom' su, na sramotu svih demokratskih i evropskih aktera, danas na čelu crnogorske Skupštine koja je tu Rezoluciju usvojila", navodi se u saopštenju.

"Teško da može biti većeg paradoksa koji je samo jedna u nizu devijacija koja oslikava današnju političku scenu, odnosno parlamentarnu većinu, čiji je suštinski lider glavni moskovski igrač i nosilac Vulinove sablje Andirja Mandić", zaključio je Vujović.

Bonus video: