Mandić ponovo izabran za predsjednika NSD-a, kazao da će postati najveća stranka u Crnoj Gori

Jovan Vučurović če biti predsjednik Izvršnog odbora NSD-a, a za potpredsjednike stranke izabrani su: Slaven Radunović, Simonida Kordić, Marko Kovačević i Jelena Božović

31612 pregleda 68 reakcija 66 komentar(a)
Mandić, Foto: NSD
Mandić, Foto: NSD
Ažurirano: 25.02.2024. 16:28h

Andirja Mandić je na današnjoj Skupštini Nove srpske demokratije ponovo izabran za predsjednika te partije, potvrđeno je "Vijestima" iz NSD-a.

Jovan Vučurović če biti predsjednik Izvršnog odbora NSD-a, a za potpredsjednike stranke izabrani su: Slaven Radunović, Simonida Kordić, Marko Kovačević i Jelena Božović.

Mandić je bio jedini kandidat za stranačkog predsjednika.

NSD je saopštio da su na današnjoj, Četvrtoj redovnoj Skupštini Nove srpske demokratije, učestvovala 392 njena člana, a da je Mandić, nako ntajnog glasanja, izabran za stranačkog lidera "bez ijednog glasa protiv".

NSD Skupština
foto: NSD

Mandić je, kako se navodi, obavijestio Skupštinu stranke da će na prvoj narednoj sjednici Glavnog odbora za predsjednika Izvršnog odbora izabrati Jovana Vučurovića, da će na čelu privredno-ekonomskog savjeta biti Milutin Đukanović, dok će na čelu političkog savjeta Nove srpske demokratije biti izabran Budimir Aleksić.

"Mandić je kazao da Nova srpska demokratija svjedoči spajanju iskustva i mladosti, te se nakon njegovog izbora za predsjednika stranke zahvalio skupštinarima, izrazivši uvjerenje da će Nova srpska demokratija, vrijednim i posvećenim radom kako iskusnijih, tako i mlađih generacija postati najveća stranka na političkoj sceni Crne Gore", navodi se u saopštenju.

NSD Skupština
foto: NSD

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je članovima Skupštine NSD-a poželio "srećan rad, a Novoj srpskoj demokratiji puno uspjeha." Mandić je istakao da, s obzirom na činjenicu da je ovo radna Skupština, na nju nisu pozivali goste, osim delegacije Demokratske narodne partije koju Nova srpska demokratija "ne smatra gostima, već braćom".

Bonus video: