Dizdarević: Dodik dolazi da prenese Putinove poruke njegovim saveznicima u Crnoj Gori

To što se ne zna ko ga je pozvao u posjetu i zašto ga Mandić prima u parlamentu, a ne u svojoj partiji, znak je da Crna Gora ne ide ka zapadu i EU, nego u suprotnom smjeru, ocijenio je potpredsjednik DPS-a

8589 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Dizdarević, Foto: DPS
Dizdarević, Foto: DPS

Posjeta Milorada Dodika, koji nakon Rusije, Bjelorusije i Srbije dolazi u Crnu Goru samo potvrđuje da naši zvaničnici zavaravaju međunarodne partnere svojom navodnom evropskom agendom, i da Moskva, Minsk, Beograd i Podgorica imaju zajedničke pravce i ciljeve, saopštio je Abaz Dizdarević, potpredsjednik i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS).

"Očigledno je da Dodik sa reputacijom predsjednika jednog entiteta u BIH kome su SAD uvele sankcije zbog korupcije i zlonamjernih aktivnosti u korist Rusije, dolazi sa zadatkom da prenese poruke Vladimira Putina njegovim saveznicima u Crnoj Gori", kazao je Dizdarević.

To što se ne zna ko ga je pozvao u posjetu i zašto ga predsjednik Skupštine Andrija Mandić prima u parlamentu, a ne u svojoj partiji, znak je da Crna Gora ne ide ka zapadu i EU, nego u suprotnom smjeru, ocijenio je potpredsjednik DPS-a.

"Sliku o Crnoj Gori, kao satelitu ruskog uticaja, što je uloga koja joj je namijenjena od 30. avgusta 2020. godine, dodatno upotpunjuje i nedavna izjava ruskog ambasadora koji prijeti konfliktom sa Rusijom ukoliko zemlje ZB budu insistirale da postanu članice EU. Tu izjavu Vlada Crne Gore je ignorisala, jednako kao što podanički ćuti uoči Dodikovog dolaska. Ne treba ubjedljivijeg priloga o takozvanom evropskom karakteru parlamentarne većine i Vlade. Pametnome je dosta", zaključio je Dizdarević.

Bonus video: