Mandić: Skupština u najkraćem roku da usvoji zakone koji su ključni za proces evropskih integracija

Mandić je upoznao Varheljija da je danas razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom vezano za rješavanje problema Bilećkog jezera, izgradnje Hidroelektrane (HE) Buk Bijela i rekonstrukcije magistralnog puta od graničnog prelaza Šćepan Polje do Foče

10941 pregleda 19 komentar(a)
Mandić i Varhelji, Foto: Skupština Crne Gore
Mandić i Varhelji, Foto: Skupština Crne Gore

Od izuzetne je važnosti da se u Skupštini Crne Gore u najkraćem roku usvoji devet zakona koji su ključni za proces evropskih integracija.

To je kazao predsjednik Skupštine Andrija Mandić na današnjem sastanku sa evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem, saopšteno je iz Mandićevog kabineta.

Kako se navodi u saopštenju, Mandić je upoznao Varheljija da je danas razgovarao sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom vezano za rješavanje problema Bilećkog jezera, izgradnje Hidroelektrane (HE) Buk Bijela i rekonstrukcije magistralnog puta od graničnog prelaza Šćepan Polje do Foče.

"Predsjednik Mandić je poželio dobrodošlicu evropskom komesaru Varheljiju, ističući zadovoljstvo susretom. Dodao je da je Skupština Crne Gore realizovala sve ono o čemu su razgovarali prilikom njegove zvanične posjete Mađarskoj i da je došlo vrijeme da govore rezultati, a ne retorika. Predsjednik Skupštine je istakao da je veoma važno da Crna Gora nastavi na način na koji je počela nakon formiranja nove Vlade, te da je od izuzetne važnosti da se u Skupštini Crne Gore u najkraćem roku usvoji devet zakona koji su ključni za proces evropskih integracija. Mandić je istakao da je njegov posao da koncentriše sve napore parlamenta na usvajanje tih zakona, dodavši da će takođe uložiti napor da sve državne institucije, a posebno njihovi čelnici rade zajedno. Predsjednik je zaključio da je pred Crnom Gorom veliki broj infrastrukturnih projekata, među kojima se posebno ističu oni iz oblasti energetike, te iskazao uvjerenje da će Crna Gora biti prva sledeća članica Evropske unije", piše u saopštenju.

Varhelji se, kako se navodi, prije svega, Mandiću zahvalio na prijemu, ističući da je Skupština Crne Gore na čelu sa njim u roku ispunila sve ono o čemu su razgovarali u Budimpešti, što je riječima "bila rijetkost kada su u pitanju druge političke strukture koje su nekada činile vlast u Crnoj Gori“.

"Varhelji je dodao da Evropska komisija napore Crne Gore izuzetno cijeni, te konstatovao da sa predsjednikom Mandićem, premijerom i predsjednikom države imaju saradnju koju je okarakterisao kao 'snažnu političku konstrukciju koja je više od koalicije' ističući tom prilikom da je Skupština Crne Gore ključni igrač. Evropski komesar je istakao važnost valorizacije hidroenergetskih potencijala kroz velike infrastrukturne projekte, koja takođe znači bolju regionalnu saradnju, jedan od ključnih faktora na putu pristupanja Evropskoj uniji", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: