DPS pokreće inicijativu za smjenu Mandića

Izvor Vijesti rekao je da je jedan od povoda za razmatranje inicijative današnja posjeta predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika Crnoj Gori i sastanak sa Mandićem

48225 pregleda 538 reakcija 166 komentar(a)
DPS, Foto: DPS
DPS, Foto: DPS
Ažurirano: 27.02.2024. 19:39h

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) odlučilo je na večerašnjoj sjednici da ta stranka pokrene inicijativu za razrješenje šefa Skupštine Andrije Mandića, potvrđeno je Vijestima iz DPS-a.

Izvor Vijesti rekao je ranije da je jedan od povoda za razmatranje podnošenja inicijative današnja posjeta predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika Crnoj Gori i sastanak sa Mandićem.

Drugi razlozi su, kako je pojasnio izvor, Mandićevo isticanje trobojke u kabinetu, ponašanje predsjednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša, koji dolazi iz Mandićeve partije - Nove srpske demokratije...

Dodik se danas sastao sa Mandićem u Skupštini, a nakon toga su održali zajedničku pres konferenciju.

On je na toj konferenciji kazao i da je Mandiću dostavio predlog sporazuma o specijalnim vezama.

Grupa građana se danas okupila kod zgrade Skupštine Crne Gore, u znak protesta zbog dolaska Dodika, a on ih je pozdravio sa podignuta tri prsta.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i premijer Milojko Spajić nemaju zvanične informacije o posjeti Dodika, niti je od njih zvanično traženo da se sa njim sastanu.

To je ranije Vijestima potvrđeno iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika i nezvanično iz kabineta premijera.

Bonus video: