Spajić sa liderima partija manje brojnih naroda: EU jedina prava crnogorska perspektiva

"Premijer Spajić je upoznao sagovornike o narednim koracima koji će nas dovesti do ispunjenja najvažnijeg cilja u ovom momentu, a to je dobijanje IBAR-a u prvoj polovini godine. U razgovoru je naglašeno da će na tom putu partije manjinskih naroda pružiti bezrezervnu podršku", saopštio je kabinet predsjednika Vlade

6066 pregleda 7 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Bojana Čupić/Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Bojana Čupić/Vlada Crne Gore

Evropska unija je jedina prava crnogorska perspektiva, zaključeno je na sastanku premijera Milojka Spajića i predstavnika partija manje brojnih naroda.

Kabinet predsjednika Vlade je saopšto da je na sastanku bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji.

Spajić je, kako se navodi, upoznao sagovornike o narednim koracima koji će nas dovesti do ispunjenja "najvažnijeg cilja u ovom momentu", a to je dobijanje Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR) u prvoj polovini godine.

"U razgovoru je naglašeno da će na tom putu partije manjinskih naroda pružiti bezrezervnu podršku, jer je i za njih Evropska unija jedina prava crnogorska perspektiva", navodi se u saopštenju.

Spajić se sastao sa Ervinom Ibrahimovićem, Damirom Gutićem (Bošnjačka stranka), Gencijem Nimanbegom (Forca), Adrijanom Vuksanovićem (Hrvatska građanska inicijativa), Mehmedom Zenkom (Demokratska unija Albanaca), a sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj (Albanska alternativa) i ministar Fatmir Đeka (Demokratska partija).

"Konstatovani su odlični rezultati na planu EU integracija, a istaknut je doprinos partija manje brojnih naroda, naročito u dijelu glasanja za imenovanja u pravosuđu", dodaje se u saopštenju.

Istaknuto je i da su "snažne poruke" iz najvećih evropskih centara jasan pokazatelj da su širom otvorena vrata evropske porodice, navodi Spajićev kabinet..

Spajić je, dodaje se, informisao sagovornike i o zainteresovanosti međunarodnih partnera da pomognu reforme neophodne za unapređenje sistema.

"Zaključeno je i da je jako važno da se nastavi konstantna komunikacija koju predsjednik Vlade ima sa predstavnicima manje brojnih naroda", navodi se u saopštenju.

Bonus video: