Čapuni: Vraneš da ne čeka iduću godinu, može i sad u Prizren, a na graničnom prelazu će ga dočekati institucije Kosova

"Odgovor predsjednika Opštine Pljevlja na poziv za učešće na Međunarodnom turističkom sajmu u Prištini nije samo odraz nekulture i brzopletosti, već i nepoštovanja institucija Crne Gore, njenih međunarodnih sporazuma i obaveza, ali i Sporazuma o parlamentarnoj podršci, konstituisanju zakonodavne i izvršne vlasti i političkim prioritetima 44. Vlade Crne Gore i parlamentarne većine 28. saziva Skupštine Crne Gore"

10749 pregleda 44 reakcija 45 komentar(a)
Čapuni, Foto: Skupština Crne Gore/Youtube
Čapuni, Foto: Skupština Crne Gore/Youtube

Poslanik u Skupštrini Crne Gore Ilir Čapuni poručio je predsjedniku Opštine Pljevlja Dariju Vranešu da ne mora da čeka iduću godinu da bi otišao u Prizren, na Kosovu.

Kazao mu je da to može "i ove godine, i to sada", te da će Vraneša na graničnom prelazu ljubazno dočekati institucije međunarodno priznate Republike Kosovo.

Vraneš je odbio učešće na Međunarodnom turističkom sajmu u Prištini, koji se uz podršku Vlade Kosova, održava od 16. do 17. aprila, jer kako je rekao ne priznaje Kosovo kao državu.

"Takozvana država Kosovo ne postoji, već je srpska pokrajina Kosovo i Metohija. Dogodine u Prizrenu", odgovorio je Vraneš mejlom koji je uz pozivno pismo objavljeno na mrežama.

"Odgovor predsjednika Opštine Pljevlja na poziv za učešće na Međunarodnom turističkom sajmu u Prištini nije samo odraz nekulture i brzopletosti, već i nepoštovanja institucija Crne Gore, njenih međunarodnih sporazuma i obaveza, ali i Sporazuma o parlamentarnoj podršci, konstituisanju zakonodavne i izvršne vlasti i političkim prioritetima 44. Vlade Crne Gore i parlamentarne većine 28. saziva Skupštine Crne Gore, počev od preambule pa do zadnjeg člana", saopštio je Čapuni.

Kazao je i da su za sada ovi ispadi samo medijske senzacije i ispadi pojedinca.

"Koji i na funkciji želi iskazati svoje lično mišljenje koje nema uporište na činjenicama i živi u zabludi. Vjerovatno i nema političkog iskustva te ne shvata značaj preuzetih prava i obaveza Crne Gore, s tim mi iskazujemo duboko negodovanje zbog istih i pozivamo potpisnike Sporazuma i Vladu Crne Gore da se jasno ograde od istih. Predsjednik Opštine Pljevlja ne mora čekati iduću godinu da bi otišao u Prizren. Može i ove godine, i to sada. Na graničnom prelazu ljubazno će ga dočekati institucije međunarodno priznate Republike Kosovo i naučio bi što šta o promociji lokalnog i regionalnog turizma, prirodnih ljepota, kulturnih dobara i turističkih atrakcija Kosova i regiona. Ukoliko se pak odluči da ulazi na neka druga vrata, profesionalno će ga dočekati i Sigurnosne snage Kosova i KFOR", zaključio je Čapuni.

Bonus video: