Krapović: Sjećam se zvuka aviona i eksplozija, odbili smo da dozvolimo da nas mržnja i strah parališu

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je ministar Dragan Krapović, na 25. godišnjicu bombardovanja Savezne Republike (SR) Jugoslavije, položio vijence u kasarnama "Milovan Šaranovic" u Danilovgradu i "Marko Miljanov Popović" u Podgorici

80115 pregleda 281 reakcija 107 komentar(a)
Krapović polaže vijence, Foto: Ministarstvo odbrane
Krapović polaže vijence, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 24.03.2024. 12:22h

Iz lične perspektive, kao neko ko se sjeća zvuka aviona i eksplozija koje su parale nebo i zemlju, želim vjerovati da je Crna Gora, premda kroz bol i patnju, pronašla put ka izgradnji bolje budućnosti, saopštio je ministar odbrane Crne Gore, Dragan Krapović.

Iz Ministarstva odbrane je saopšteno da je Krapović danas, na 25. godišnjicu bombardovanja Savezne Republike (SR) Jugoslavije, položio vijence u kasarnama "Milovan Šaranovic" u Danilovgradu i "Marko Miljanov Popović" u Podgorici.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da su u kasarnama u Danilovgradu i Podgorici, uz pratnju načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala Zorana Lazarevića i državnog sekretara Marka Markovića, vijenci položeni kao zavjet da ono što je bilo neće biti zaboravljeno.

''Iz lične perspektive, kao neko ko se sjeća zvuka aviona i eksplozija koje su parale nebo i zemlju, želim vjerovati da je Crna Gora, premda kroz bol i patnju, pronašla put ka izgradnji bolje budućnosti. Odbili smo da dozvolimo da nas mržnja i strah parališu, birajući umjesto toga put mira, i put saradnje'', kazao je Krapović.

On je naglasio da danas, ta odluka definiše naša strateška i vrijednosna stremljenja, te da je Crna Gora postala kredibilna članica NATO.

"Postali smo kredibilna članica Sjevernoatlantske alijanse, uzimajući u svoje ruke kormilo sudbine. Ovo članstvo je afirmacija naše odlučnosti da gradimo društvo, utemeljeno na univerzalnim vrijednostima, multietničkom skladu, bezbjednosti, miru i prosperitetu za sve građane Crne Gore'', kazao je Krapović.

Bonus video: