SNP: Nije dobro da predstavnik manjinskog naroda ne poštuje žrtve druge nacionalnosti koje su nevino stradale

"Ne smije se zaboraviti niti jedna žrtva, jer stradanje jednog čovjeka, stradanje je svih nas"

12260 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
SNP, Foto: Mediabiro
SNP, Foto: Mediabiro

Definicija humanosti nije bomba na nevine žrtve, saopšteno je iz Soacijalističke narodne partije (SNP).

Iz te partije su reagovali na jučerašnju izjavu ministra ekonomskog razvoja i lidera Albanske alternative (AA) Nika Đeljošaja koji je kazao da je "civilizovani svijet, prije 25 godina, morao humanitarnom vojnom intervencijom da zaustavi politiku zločina Slobodana Miloševića".

Juče se navršilo 25 godina od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ).

"Nije dobro da predstavnik manjinskog naroda u građanskoj i evropskoj Crnoj Gori ne poštuje žrtve druge nacionalnosti koje su nevino stradale. NATO bombardovanje je bilo sve osim 'humane intervencije civilizovanog svijeta'. Da li je gospodin Đeljošaj na ovaj način želio da kaže da su žrtve NATO-a opravdano ubijene?! Granatirani su stari, bolesni, djeca, nemoćni i nedužni ljudi", poručili su iz SNP.

Oni so poručili da da podsjećaju "sve one koji drugačije interpretiraju, a usta su im puna demokratije, pravde i humanosti, da je 30.aprila 1999. godine u Murinu stradalo šest osoba, od čega su troje bila djeca".

"Jesu li i njima iz humanih razloga tog dana prekinuti dječji snovi? Ne smije se zaboraviti niti jedna žrtva, jer stradanje jednog čovjeka, stradanje je svih nas. Svi moramo da poštujemo nevino stradale žrtve i da saosjećamo sa bolom njihovih porodica", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: