Nikolić: Parlamentarna većina je na staklenim nogama i njen rok trajanja zavisi od volje antizapadnih snaga

Nikolić je kazao da će DPS, bilo iz opozicije ili vlasti, biti pouzdan oslonac evropskoj Crnoj Gori i očuvanju njenog građanskog karaktera koji je, kako je naveo, napadnut od dijela parlamentarne većine

4128 pregleda 4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: DPS
Sa sastanka, Foto: DPS

Parlamentarna većina u Crnoj Gori na staklenim je nogama i njen rok trajanja zavisi od volje antizapadnih snaga koje je trenutno podržavaju, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić tokom razgovora sa ambasadorkom Francuske u Podgorici Anom Mari Maskaj.

Nikolić je kazao da će DPS, bilo iz opozicije ili vlasti, biti pouzdan oslonac evropskoj Crnoj Gori i očuvanju njenog građanskog karaktera koji je, kako je naveo, napadnut od dijela parlamentarne većine.

On je istakao da, bez obzira na česte promjene vlada i hroničnu nestabilnost u političkom životu Crne Gore, odnos sa Francuskom mora biti dugotrajan i na čvrstim temeljima.

Maskaj je, kako je saopšteno iz DPS-a, kazala da Francuska želi da Crna Gora bude prva naredna članica Evropske unije i da misli da se stvari u tom smislu pomjeraju naprijed.

Iz DPS-a su rekli da su Nikolić i Maskaj razmijenili mišljenja o dinamici unutrašnjih političkih procesa, kao i o izazovima na regionalnom i međunarodnom planu.

"Zaključivši da je potrebno da sve prozapadne snage u vlasti i opoziciji pokažu odgovornost i koheziju u sprovođenju evropske agende", navodi se u saopštenju.

Bonus video: